Lietuva skyrė 126 tūkst. eurų vertės humanitarinę pagalbą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nusprendė skirti 126 tūkst. eurų vertės humanitarinės pagalbos Ukrainai.

Iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento tvarkomo valstybės rezervo į Ukrainą bus siunčiama 50 elektrinių šildytuvų, po 100 sulankstomųjų lovų ir miegmaišių, du elektros generatoriai, po 10 ketaus kuro krosnelių ir palapinių. Jų bendra vertė siekia daugiau kaip 60 tūkst. eurų. Taip pat būtų gabenama 2 tūkst. vilnonių užklotų už daugiau kaip 23 tūkst. eurų.

Taip pat iš Sveikatos apsaugos ministerijos tvarkomo valstybės rezervo medicinos atsargų į Ukrainą keliaus 5 tūkst. kraujo maišų už 15 tūkst. eurų, rentgeno aparatas už 16 tūkst. eurų, priešinfekciniai ir antibakteriniai vaistai už maždaug 6 tūkst. eurų, karo palapinę už 4 tūkst. eurų ir vieną elektros generatorių už 2 tūkst. eurų.

Humanitarinis krovinys į Ukrainą turėtų būti skraidinamas Lietuvos Karinių oro pajėgų lėktuvu „Spartan“. Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyrius BNS nurodė, kad skrydis planuojamas kitą savaitę.

Įvairiai humanitarinei pagalbai Ukrainai Lietuvos Vyriausybė skyrė kelis šimtus tūkstančių eurų. Už juos į Ukrainą siųsti humanitariniai kroviniai, Lietuvoje gydomi Rytų Ukrainoje sužeisti kariai, į Lietuvą pakviesti karo našlaičiai. Humanitarinės pagalbos Ukrainai teikimu taip pat užsiima šalies nevyriausybinės organizacijos.

Lietuva taip pat perdavė Ukrainai ginkluotės elementų.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, karas Rytų Ukrainoje nusinešė daugiau nei 5000 gyvybių.


Šiame straipsnyje: humanitarinė pagalbapagalba UkrainaiJT ataskaitaSpartankaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko gero nebus,

Nieko gero nebus, portretas
jeigu svetimi interesai valdžiai rūpi labiau, nei savo žmonės.

tie kas stūgauja ir pritaria

tie kas stūgauja ir pritaria portretas
vat jūs atsisakykite savo pensijų,algų, išparduokit turtą ir varykit į tą Ukraina padėti,nes dauguma kas dar blaiviai samprotauja supranta.kad pirma reik tvarkyti savo šalies reikalus ir kelti ekonomiką,o ne ubagais paleisti liaudį.

pavaro kai netingi

pavaro kai netingi portretas
kai dėl algų,pensijų ir vaikams skirtų pinigų pakėlimo tai pinigų valstybė neturi,o humanitarinę pagalbą svetimiems skiria.Su tokiu požiūrių į savo šalies gyventojus,lai nelaukia,kad kas iš jų eis ginti valdžiažmogių,kurie tiesiog spjauna savo liaudžiai į veidą ir dar juokiasi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių