Vyriausybė siūlo gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą

Žmonės, kurie neturi galimybės deklaruoti tikrosios gyvenamosios vietos, turėtų būti įtraukti į nedeklaravusių asmenų apskaitą, siūlo Vyriausybė.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė atitinkamam Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo projektui. Toliau jį svarstys parlamento komitetai.

„Įstatymo projekto tikslas – nustatyti galimybę asmenims, kurie dėl ne nuo jų priklausančių priežasčių negali deklaruoti savo gyvenamosios vietos, būti įtrauktiems į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, nurodant savo faktinę gyvenamąją ar lankymosi vietą toje savivaldybėje“, – pristatydamas projektą sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Jis patvirtino, kad į nedeklaravusių asmenų apskaitą pateks žmonės, kurie dėl nuo jų nepriklausančių priežasčių negali deklaruoti savo gyvenamosios vietos, pavyzdžiui, nuomojamo buto savininkas nesutinka to padaryti.

Anksčiau tokie žmonės galėjo deklaruoti gyvenamąją vietą prie savivaldybės, kurioje gyvena. Nuo Naujųjų metų šie duomenys bus panaikinti.

E. Misiūno duomenimis, dabar 65 tūkst. žmonių yra deklaravę gyvenamąją vietą prie savivaldybių.

Tačiau į nedeklaravusių asmenų apskaitą nepateks žmonės, kurie toje savivaldybėje turi kokią nors nuosavybę.

Pagal projektą, į nedeklaravusių asmenų apskaitą gyventojai bus įrašomi šešiems mėnesiams.

„Jeigu asmuo neturi galimybės deklaruoti, po pusės metų jis turi ateiti vėl parašyti prašymą, kad būtų pratęstas laikotarpis dar pusei metų. (...) Jeigu jis nepateikia prašymo, jis iš to sąrašo (nedeklaravusių asmenų – BNS) yra išbraukiamas“, – aiškino ministras.

Pusmečio terminas sukėlė daugiausia klausimų parlamentarams, jie siūlė pagalvoti apie ilgesnį terminą.

Anot projekto, į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą bus įtraukiami ir benamiai.

Vyriausybė siekia, kad įstatymo projektas būtų priimtas kuo skubiau ir pradėtų galioti nuo kitų metų sausio 1-osios.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varela

Varela portretas
Ar jums reikia paskolą pasiruošti naujųjų metų?; jūsų vaikams ir jūsų šeimai? el. paštas: varelalidia79@gmail.com Mes siūlome paskola nuo 1000 € iki 850.000 € ir daugiau, mūsų palūkanų norma yra 2% per metus. Jei esate tikrai domina, prašome susisiekti su mumis el. paštu Čia yra mūsų el. paštas: varelalidia79@gmail.com

apvoge isvijo is namu ..

apvoge  isvijo  is  namu  .. portretas
apiplese ,pusantro milijono pabego-evakuavosi nuo konservatlyberastiniu kgbesniku banditizmo ir teisesmaukiniu mafijos siautejimo ,dalis issizude , dalis isszudyta ,dalis issislapste siluminese trasose ir kanalizacijose badmiriauja ir degraduoja ....cia iseina vyriausybes klapciukas ir pareiskia kas nedeklaruos gyvenamos vietos kas 6 men, tam uzvirinsim kanalizacijos anga....

MINISTRE

MINISTRE portretas
NEUŽMIRŠK PABUVOTI ŠILUMINĖSE TRASOSE IR ISIAIŠKINK,KODĖL JIE TEN PAPUOLĖ.TAI GALĖTU DAUGIAU PAAIŠKINT KUPRIUS LENDZBIRKIS,KURIS PRADĖJO TĄ PRICHVATIZACIJOS KOMPANIJA SU ČEKIAIS.JUK TAI BUVO GERAI SUPLANUOTA,VALSTYBINĖ AFERA APGAUTI ŽMONĖS NETEKO DARBŲ,NAMŲ,GALIAUSIAI TAPO VADINAMAIS BOMŽAIS.MANO NUOMONĖ.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių