Vyriausybė mažins jai pavaldžių įstaigų skaičių

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pasitarime pritarė siūlymui mažinti jai pavaldžių nedidelių įstaigų skaičių.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, jog ministerijos, kurių valdymo srityse veikia įstaigos su iki 20 pareigybių, turės iki 2014 kovo 1 dienos pateikti įstaigų pertvarkymo ar veiklos optimizavimo planus.

"Pasiūlymai dėl mažų įstaigų veiklos tobulinimo yra orientuoti į teritoriniu principu veikiančių įstaigų jungimą į vieną juridinį asmenį arba prijungimą prie centrinės įstaigos. Taip pat žinybinių archyvų, bibliotekų, mokymo centrų, komisijas aptarnaujančių sekretoriatų, kurie veikia kaip atskiros biudžetinės įstaigos, inkorporavimą į ministerijų administracijų struktūras", - teigiama pranešime.

Vidaus reikalų ministerijos atliktos 2012 metų viešojo sektoriaus stebėsenos duomenimis, iš 538 biudžetinių įstaigų 78 įstaigos yra labai mažos – jose dirba iki 20 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Tokie nutarimai jau nuo seno priimami. Bet kai įvykdomas toks nutarimaa, tai trintukų ir kavos gėrėjų skaičius kontorose tik padidėja. Man pav. nuostabą kelia Žemės ūkio ministerija. Per paskutinį dešimtmetį jos tarnautojų skaičius padidėjo maždaug du su puse karto, žemės naudmenų plotas nepadidėjo, o gyvulių per tą laiką sumažėjo ko ne tris kartus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių