Vyriausybė imsis svarstyti valstybės tarnybos pertvarką

Jau kitą savaitę vyriausybė imsis naujos valstybės tarnybos pertvarkos projekto. Vidaus reikalų ministras žada, kad po pertvarkos turėtų augti valdininkų atlyginimai, tačiau neatmetama, kad pačių tarnautojų sumažės.

Pasak premjero, delsti vykdyti pertvarką nebegalima, todėl tikisi, kad dar šioje sesijoje Seimas bent pradės svarstyti valstybės tarnybos reformą.

Valstybės tarnautojus prieš Kalėdas pasiekė ne tik dovanos, bet ir parengta šios tarnybos pertvarka. Vidaus reikalų ministras tikisi, ją įgyvendinus ženkliai pagerėtų paslaugų kokybė, o patiems tarnautojams išaugtų algos. Kita vertus, neatmetama, kad pačių valdininkų sumažėtų.

„Pirmiausia keisis valstybės tarnautojų priėmimo tvarka, keisis valstybės tarnautojų vertinimo tvarka, iš esmės keisis darbo užmokesčio sistema, taip pat artinamos nuostatos atostogų prie darbo kodekso, taip pat atsisakoma valstybės rezervo, truputėlį kitokio pobūdžio bus, taip pat nelieka privalomo mokymo“, – sakė ministras Eimutis Misiūnas.

Socialinių tyrimų centro vadovo žodžiais, valstybės tarnyba nors prestižą dar šiek tiek išlaiko, bet ekonominį patrauklumą yra praradusi, kitaip tariant, dėl atlyginimo daugelis šio darbo nesirenka.

„Gyventojai labiausiai akcentuoja per didelį išpūstą valstybės tarnybos aparatą, tai pirmiausiai siekiama mažinti, kad būtų mažiau žmonių, kad būtų mažiau besidubliuojančių funkcijų, kad būtų mažiau neefektingai dirbančių žmonių“, – kalbėjo Socialinių tyrimų centro vadovas dr. Boguslavas Gruževskis.

Maža, motyvuota, gerai apmokama, veržli – tokią valstybės tarnybos viziją mato premjeras. Jis sako, kad delsti su reforma nebegalima. Tai ir vienas pagrindinių vyriausybės darbų prioritetų.

„Vienintelis tikslas – padaryti šitais turimais resursais, kadangi daugiau didinti resursų ženkliai nebegalime. Mes mažėjame, traukiamės kaip valstybė, mažėja žmonių skaičius, o pūsti valdininkų armiją nebegalime. Jie tikrai patys tą žino, ir mes matome iš institucijų, kur gali išvardinti pavardėmis tarnautojų, kuriems etatai buvo suskurti vien dėl to, kad juos kažkur tai įdarbinti“, – teigė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Šiuo metu valstybės tarnyboje dirba maždaug 55 tūkst. darbuotojų. Vidutinis atlyginimas siekia apie 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p/b

p/b portretas
TOLSTAME- nuo konservatorių CHUNTOS sukurtos BETVARKĖS --įdarbinant mažaraščius TVARTELIO šalininkus, ------------kuo greičiau vyti LAUK--lai užsidirba DUONOS KĄSNĮ savo prakaitu, ir dar,----------būtina PANAIKINTI visas LENGVATAS--kurias konservatoriai NETEISĖTAI YRA PASISKYRĘ

JURGIS

JURGIS portretas
SAUNUOLIAI.

JURGIS

JURGIS portretas
SAUNUOLIAI. Pries tai ne viena viriausybe nemokejo vadovauti salies administratoriaus.DABAR VYRAI DARO TVARKA.SLOVE JIEM.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių