V.Vasiliauskas: ne Lietuvos bankas nutekino informaciją

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas patikino, kad jo vadovaujama įstaiga nenutekino informacijos apie numatomą „Snoro“ nacionalizavimą.

Antradienį V.Vasiliauskas atsakė į Seimo Antikorupcijos komisijos klausimus. Ši komisija tiria slaptų žinių apie valstybės planus dėl „Snoro“ nutekinimą, taip pat Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes. Pastarieji buvo atleisti po patikrinimo melo detektoriumi, tiriant informacijos apie „Snorą“ nutekinimo aplinkybes.

V.Vasiliauskas žurnalistams sakė esąs užtikrintas, jog informacija apie „Snoro“ banko nacionalizavimą nutekėjo ne iš Lietuvos banko. „Taip, aš esu tuo įsitikinęs. Taip, komisija to klausė“, – sakė V.Vasiliauskas.
Anot jo, Antikorupcijos komisijos nariai jo klausė, kiek piniginių lėšų buvo išimta iš banko, „Lietuvos rytui“ paskelbus publikaciją apie „Snorą“, likus kelioms dienoms iki šio banko nacionalizavimo. Visgi apie minimas „pinigines lėšas“ Lietuvos banko vadovas kalbėti nenorėjo.„Eina kalba apie didelius skaičius“, – sakė V.Vasiliauskas.

„Bet nuo mūsų viskas prasidėjo, - pripažino Lietuvos banko valdytojas, atsakydamas į klausimą, ar ne centrinis bankas buvo ta institucija, kurios sprendimai lėmė „Snoro“ nacionalizavimą. - Taip, mes buvome ta višta arba tas kiaušinis, nuo ko viskas prasidėjo, o toliau viską aiškinasi teisėsaugos institucijos“. 
Į Antikorupcijos komisijos posėdį antradienį taip pat buvo pakviesta ir Vilniaus universiteto psichologė Kristina Vanagaitė. Kaip teigė pati psichologė, į posėdį ji buvo iškviesta kaip specialistė, kuri turėjo išsakyti mokslinę poziciją dėl poligrafo (melo detektoriaus) rezultatų patikimumo.

„Kiekvienas žmogus gali būti tiriamas poligrafu, jei jis savanoriškai sutinka“, – žurnalistams sakė K.Vanagaitė. Bet ji pabrėžė negalinti komentuoti poligrafu tikrintų atleistų FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atvejo, nes nežino viso šio tyrimo detalių.

Anot jos, poligrafo parodymams įtaką gali padaryti labai daug įvairių veiksnių, bet tai yra vienintelis prietaisas, matuojantis objektyvius rodiklius – žmogaus fiziologinius rodiklius. „Poligrafo duomenys gali siekti 90 procentų tikslumą“, – tvirtino K.Vanagaitė.

Psichologė teigė, kad ppoligrafo parodymų tikslumas labai priklauso nuo paties poligrafologo, kuris tikrina kitus asmenis vadinamuoju melo detektoriumi.


Šiame straipsnyje: SnorasFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
kazka jie cia makaronus kabina... Ne publikacija kalta o banko neprieziura... Banku! tiksliau

kaunietis

kaunietis portretas
toks vaizdzelis kad ant siknos ziuronai uzdeti

Turi

Turi  portretas
būti padarytas galas vieną kartą tam pasipūtusio biurokrato aiškinimams , kuris jau ketvirtas mėnuo Lietuvos žmones mulkina nieko konkrečiai nenurodęs kiek iš banko ir kada išvogta ar neišvogta piniginių lėšų?. Vien tik sapaliojimai , kad jis viską daro teisingai , be jokių argumentų . O juk jis ne kas kitas septynis mėnesius ruošėsi uždaryti Snorą , ieškojo tampalankių sau administratorių . Negi per tokį laikotarpį jis nenutekino informacijos apie savo kėslus . Jį būtinai reikia ištirti melo detektorium, tuo labiau kad jis labai jau teisiu save laiko niekuo savo teisingumo nepagrįsdamas.Be to neturėdamas kompetencijos bankininkystėje darė klaidas , kurias aiškino ne konkrečiai , o visokiais " vėžiukais " ir kitais epitetais
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių