V.Valkiūnui ir S.Giedraičiui palikus posėdį, griuvo kvorumas

Ketvirtadienį dviem Antikorupcijos nariams nepritariant siūlomoms išvadoms dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybių palikus komisijos posėdį, griuvo kvorumas.

Iš pradžių komisijos posėdį paliko Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas. Parlamentaras išplatino pranešimą teigdamas, jog „minėtas posėdis vyko tendencingai“, neatsižvelgiant į jo kaip komisijos nario pateiktas pastabas ir pasiūlymus. „Jos buvo atmestos be jokių pagrįstų argumentų. Posėdžio metu taip pat buvau įžeidinėjamas asmeniškai“, - pranešimu tvirtina Seimo narys.

Vėliau komisijai jau baigiant tvirtinti išvadas, ją paliko Socialdemokratų partijos frakcijos narys Stanislovas Giedraitis, teigdamas, jog nepritaria tai išvadų daliai, kuri susijusi su premjero ir prezidento institucijomis.

Antikorupcijos komisija, ketvirtadienio vakarą papunkčiui tvirtinanti išvadas, pareiškė nepasitikėjimą vidaus reikalų ministrui liberalcentristui Raimundui Palaičiui, premjerui Andriui Kubiliui siūlydami spręsti dėl ministro tinkamumo toliau eiti pareigas.

Šis išvadų punktas patvirtintas 5 balsais už ir 4 prieš. Iš viso komisijoje yra 17 narių.

Seimo Antikorupcijos komisija tyrė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado atleidimo aplinkybes. Abu FNTT vadovus iš pareigų atleido vidaus reikalų ministras R.Palaitis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korupcininkai

Korupcininkai portretas
Seimo nario pareiga dirbti vadovaujantį darbą. Dėl bankų veiklos kyla grėsmė visuomenei. Kas atsakys už bankų veiklą, kas padengs skolas, kas normalizuos gyvenimą?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių