V.Uspaskichas dar tikisi susitarti

Valdančioji koalicija žada kitą savaitę pranešti, kurie Darbo partijos siūlymai dėl kitų metų biudžeto jiems priimtini.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako turintis vilties, kad sutarti pavyks. Taip jis esą sprendžia po diskusijų specialioje darbo grupėje, kur buvo aptariami „darbiečių“ pateikti siūlymai.

V. Uspaskichas teigia, kad jei valdantieji nepataisys dabartinio biudžeto projekto, įtikinti Darbo partijos frakciją Seime už jį balsuoti būtų neįmanoma. Tačiau jis esą dar tikisi, kad su valdančiaisiais bendrą receptą rasti pavyks.

„Mes labai, labai smarkiai sušvelninom - atsisakėm praktiškai pusės savo reikalavimų, kertinius momentus mes paliekam ir, aš galvoju, jie prie mūsų pasiūlymų dar grįš kitais metais, jeigu ne šiais“, - aiškina V. Uspaskichas.

Pasak jo, po derybų išlieka pagrindiniai jų siūlymai - mažinti pridėtinės vertės mokestį įmonėms, kurios vidaus rinkoje konkuruoja su atvežtine produkcija arba savo gaminius eksportuoja į užsienį. Taip pat Darbo partija reikalauja griežčiau prižiūrėti prekybą turguose, ir nemažinti socialinių garantijų - esą geriau jau didinti biudžeto deficitą.

Anksčiau „darbiečiai“ kalbėjo, kad valdantieji turi priimti arba viską, ką jie siūlo, arba nieko.

Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu teigė nemėgstąs, kai derybos „prasideda nuo ultimatumų“.

Pradėti konsultacijas dėl galimo bendradarbiavimo valdantieji Darbo partijai pasiūlė lygiai prieš mėnesį.

Premjeras, paskelbus „darbiečių“ reikalavimus, teigė, kad valdančiuosius stebina noras atsisakyti investicijų, neliesti socialinio paketo. „Mes šiek tiek kitaip matome iššūkius“, - teigė jis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė „darbiečių“ iškeltoms sąlygoms taip pat negailėjo kritikos. „Galėčiau pajuokauti - mėgstu, kai žmonės svajoja“, -  pareiškė ji.

Šiuo metu valdantieji sudaro 72 iš 141 Seimo nario. Jie neslepia, kad Darbo partijai bendradabiauti pasiūlė tikėdamiesi užsitikrinti kitų metų biudžeto priėmimą.


Šiame straipsnyje: UspaskichasDarbo partija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių