V.Ušacko darbas Afganistane pratęstas metams

Europos Sąjungos ambasadorius Vygaudas Ušackas Afganistane dirbs dar metus. ES pratęsė jo kadenciją iki 2013-ųjų birželio pabaigos.

Apie tai V.Ušackas pats pranešė savo asmeniniame tiklalapyje internete. „Mano mandatas Afganistane pratęstas iki 2013 m. birželio 30 d.“, - parašė diplomatas.

Ten pat pateikiama nuoroda į ES tarybos sprendimą šiuo klausimu. „Atsižvelgdama į ES įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai ES taryba 2010 m. kovo 22 d. paskyrė V.Ušacką ES specialiuoju atstovu Afganistane. Šis mandatas baigiasi 2012 m. birželio 30 d. Tačiau jis gali būti pratęstas 12 mėnesių“, - rašoma Tarybos sprendime.

Bet jame teigiama, kad V.Ušacko mandatas Kabule „gali būti nutrauktas anksčiau nei 2013 m. birželio 30 d., jeigu taip nuspręs Taryba pasiūlius ES įgaliotinei užsienio reikalams ir saugumo politikai“.

Teisininkas ir karjeros diplomatas V.Ušackas 2008-2010 m. buvo Lietuvos užsienio reikalų ministras. Prieš pustrečių metų ES įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai baronienė Catherine Ashton pasirinko jį kaip bendrijos specialųjį atstovą Afganistane.


Šiame straipsnyje: AfganistanasVygaudas Ušackas

NAUJAUSI KOMENTARAI

straseris

straseris portretas
reiktu ji rinkti LR prezidetu

Vitaminas C

Vitaminas C portretas
Jei norite, kad jūsų organizmas pasigamintų daug vitamino C kviečiame iki soties prisijuokti iš FNTT „tyrimų“ ir generalinės prokuratūros „kaltinimų“ vadinamojoje rezonansinėje „mailiaus“ byloje. Tai tikras ir labai juokingas absurdo spektaklis. Skubėkite įsigyti bilietus į atvirus „mailiaus“ teismo posėdžius, kurie vyks spalio mėnesį 2012 m.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių