VTEK tirs, ar švietimo viceministras G. Kazakevičius tinkamai deklaravo interesus

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar švietimo viceministrs Gražvydas Kazakevičius tinkamai deklaravo interesus.

Kaip ketvirtadienį pranešė VTEK, bus vertinamos aplinkybės, kai Ugdymo plėtotės centro (UPC) direktoriaus pavaduotojas Ričardas Totoraitis, buvęs direktoriaus pavaduotojas šiuo metu dirbantis švietimo viceministru G. Kazakevičius ir buvusi Ugdymo turinio skyriaus vedėja Loreta Statauskienė galbūt nesilaikė privačių interesų deklaravimą reglamentuojančių įstatymo nuostatų.

G. Kazakevičius šiuo metu eina švietimo viceministro pareigas.

Tyrimas pradėtas Seimo Antikorupcijos komisijos atsiųstos informacijos pagrindu.

Tyrimus dėl kitų penkių UPC struktūrinių padalinių vadovų ir jų pavaduotojų elgesio bei 25 viešųjų pirkimų procedūrose dalyvaujančių darbuotojų elgesio VTEK nusprendė pavesti atlikti UPC vadovybei.

Seimo Antikorupcijos komisija yra skelbusi, kad nagrinėjant UPC veiklą kilo abejonių dėl šio centro Viešųjų pirkimų komisijos narių bei centro darbuotojų galimų viešųjų ir privačių interesų konfliktų.

Komisijai nepavyko rasti informacijos apie UPC Viešųjų pirkimų komisijos sudėtį, taip pat kitų atrankas vykdančių UPC įgyvendinamuose projektuose asmenų veiklos reglamentavimo.

Antikorupcijos komisija taip pat skelbė nustačiusi, kad G. Kazakevičius dėjo pastangas nestabdyti Ugdymo programų pirkimo konkurso, nors tai rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur Viliūnas ?

O kur Viliūnas ? portretas
Laikas ir kraugerį Viliūną pasitikrinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių