VTEK: Švenčionių meras ir jo pavaldinys supainiojo interesus

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis ir savivaldybės skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo interesus, antradienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Komisijos sprendimu, meras V.Vigelis ir savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjas J.Urbanavičius, kasmetinių atostogų metu vykdami į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą "Pollutec Horizons 2011" Paryžiuje, kai jų kelionės išlaidas apmokėjo Švenčionių rajono savivaldybės valdoma bendrovė "Švenčionių švara", pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

"Tai, kad V.Vigelis ir J.Urbanavičius vėliau grąžino bendrovei "Švenčionių švara" lėšas už jų kelionę, komisija vertina kaip V.Vigelio ir J.Urbanavičiaus atsakomybę švelninančią aplinkybę, tačiau ji nepaneigia fakto, jog minėti asmenys naudojosi Švenčionių savivaldybės valdomu turtu savo asmeniniams poreikiams tenkinti", - teigiama pranešime.

Komisijos nuomone, tokie įstatymo pažeidimo atvejai kelia visuomenei abejonių, kad sprendimai valdžios institucijoje priimami neskaidriai. Tai menkina žmonių pasitikėjimą valdžios institucija, silpnina jos administracinius gebėjimus.

"Komisija atsižvelgia ir į tai, kad šiuo atveju vertinamas elgesys institucijos vadovo, kuris taip pat yra atsakingas už įstatymo vykdymo priežiūrą, ir jo pareiga - saugoti institucijos gerą vardą, stiprinti jos autoritetą. Vadovas savo veiksmais turi stiprinti visuomenės pasitikėjimą jo vadovaujama institucija bei priimamais sprendimais", - nurodo VTEK.

2011 metų lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir savivaldybės valdomos bendrovės "Švenčionių švara" direktorius Kazimieras Džiaukštas skrido į Paryžių, tačiau buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs. Jie neva priekabiavo prie orlaivio stiuardesės bei buvo nubausti administracine nuobauda. Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

Oro linijos "LOT Polish Airlines" patvirtino Švenčionių politikams, kad šio rajono savivaldybės meras Varšuvos oro uoste pasirodė neblaivus ir drumstė viešąją tvarką, tad jam su bendrakeleiviais nebuvo leista skristi į Paryžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių