VTEK: Sveikatos apsaugos viceministras įstatymo nepažeidė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos (VTEK) antradienį nusprendė, kad sveikatos apsaugos ministerijos viceministras Audrius Klišonis, dalyvaudamas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijoje nagrinėjant medicininių atliekų tvarkymo ir naikinimo klausimus, nesupainiojo interesų.Į VTEK dėl A.Klišonio kreipėsi Seimo narė Aurelija Stancikienė.

Ji prašė įvertinti, ar dalyvaudamas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžiuose svarstant klausimus dėl medicininių atliekų tvarkymo viceministras nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Konservatorė į VTEK kreipėsi po dienraštyje „Lietuvos rytas“ pasirodžiusios informacijos, kad pasisakydamas už tai, jog medicininių atliekų deginimo įmonė „Senovė“ degintų medicinines atliekas be leidimų, A.Klišonis proteguoja šią bendrovę.

Dienraštis 2011 metų liepos 5 dienos numeryje rašė, jog A.Klišonis turi akcijų privačiame medicinos atliekų versle - privačiose įmonėse, kuriose susidaro medicininės atliekos.Pasak VTEK, iš Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos protokolų matyti, kad „A.Klišonio veiksmai nesusiję su UAB “Senovė„ protegavimu, o tik su ekstremalios situacijos vertinimu ir jos šalinimu“.VTEK taip pat pažymi, kad nei A.Klišonis, nei jo sutuoktinė neturi „Senovės“ akcijų, neina jokių pareigų šioje įmonėje, o A.Klišonio komercinė firma „Inesa“ neturėjo ir neturi sutartinių santykių su „Senove“.

„Taip pat svarbu yra tai, kad dalies įmonių, su kuriomis A.Klišonis turi ryšių, veikloje net nesusidaro medicininės atliekos“, - nurodo VTEK.Pernai pavasarį kilus konfliktui tarp Ūkio ministerijos valdomos „Toksikos“ ir bendrovių „Hafner Srl“ bei „Senovė“, Šiaulių rajone buvo sustabdyti medicinines atliekas deginusio įrenginio bandymai ir šalyje buvo susikaupęs pavojingas medicininių atliekų kiekis.

Dėl to Vyriausybė buvo paskelbusi ekstremalią padėtį ir atliekos kurį laiką degintos „Senovėje“, esančioje Lazdynų rajone, Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Audrius KlišonisVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių