VTEK praplėtė tyrimą dėl buvusios Statybų inspekcijos vadovės

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praplėtė tyrimą dėl buvusios Statybų inspekcijos vadovės Lauros Nalivaikienės - bus tiriamos aplinkybės dėl jos veiksmų derinant verslininkų statybas Palangos mieste.

VTEK pranešė trečiadienį nusprendusi papildomai aiškintis 15min.lt publikacijoje pateiktą informaciją apie šių metų gegužę vykusias derybas dėl taikos sutarties tarp Palangos miesto savivaldybės ir bendrovės „Elektros gelmė“. Publikacijoje meras Šarūnas Vaitkus nurodė, kad derybose kaip verslininkų atstovė dalyvavo tuo metu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) vadovės pareigas prieš tris mėnesius palikusi L.Nalivaikienė.

Pasak mero, buvo primygtinai prašoma pasirašyti taikos sutartį byloje, kurioje statytojai ginčija savivaldybės sprendimą nederinti bendrovei išnuomoto valstybės sklypo detaliojo plano. Oficialiai statytojai nurodo, kad sklype statoma vila su pagalbiniu pastatu, nors savivaldybė tvirtina, kad šiame pastate pardavinėjami butai.

Etikos sargai jau anksčiau pranešė pradėję tyrimą po Seimo konservatorių Mykolo Majausko ir Radvilės Morkūnaitės - Mikulėnienės kreipimosi. Jame parlamentarai rėmėsi portalo 15min.lt publikacija, kurioje rašoma, kad pareigas Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje nustojusi eiti L.Nalivaikienė įsidarbino advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“, o ši atstovauja ne vienam stambiam nekilnojamojo turto vystytojui valstybės ir savivaldybių institucijose.

Portalas rašė, kad nepraėjus vieneriems metams nuo tarnybos inspekcijoje pabaigos L.Nalivaikienė šių metų kovo - balandžio mėnesiais daugiau nei dvidešimt kartų telefonu kalbėjosi su laikinąja įstaigos vadove, jos pavaduotoju, kitais darbuotojais.

Įstatymai draudžia asmeniui, nustojusiam eiti pareigas valstybinėje tarnyboje, vienerius metus atstovauti fiziniams ir juridiniams asmenims toje institucijoje, kurioje jis paskutinius metus dirbo. Taip pat draudžiama vienerius metus atstovauti asmenims kitose institucijose tais klausimais, kurie buvo priskirti jo tarnybinėms funkcijoms.

L.Nalivaikienė 15min.lt teigė įstatymų nepažeidusi, nes su buvusiais pavaldiniais bendrai kalbėjosi apie teisės aktų taikymą ir kitomis temomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių