VTEK netirs vidaus reikalaų ministro elgesio, nes tyrimą dėl P. Gražulio nurodė pradėti ne jis

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė nepradėti tyrimo dėl vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko, kurio vadovaujama ministerija buvo pradėjusi tyrimą dėl "tvarkiečio" parlamentaro Petro Gražulio sulaikymo per gėjų eitynes.

VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas BNS sakė, kad toks sprendimas priimtas, nes turimi duomenys rodo, kad tyrimas pradėtas ne ministro pavedimu.

"Komisija nusprendė prašomo tyrimo nepradėti. Pareigūnų profesinė sąjunga kreipėsi, prašė įvertinti elgesį, bet kadangi komisijos turimi dokumentai rodo, kad tokio elgesio kaip ir nebuvo, nes ministras atostogavo, tiksliau serga, tai nelabai yra, ką vertinti. Kiti asmenys priėmė atitinkamus sprendimus", - teigė T.Čaplinskas.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas prašė VTEK išaiškinti, ar nebuvo supainioti interesai, kai "Tvarkos ir teisingumo" partijos atstovo D.A.Barakausko vadovaujama Vidaus reikalų ministerija pradėjo tyrimą dėl policijos veiksmų sulaikant P.Gražulį, kuris yra šios partijos frakcijos Seime seniūnas.

Ministerijoje tyrimas pradėtas gavus partijos "Tvarka ir teisingumas" vadovo Rolando Pakso skundą.

Šią savaitę vidaus reikalų ministrą pavaduojantis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pranešė, kad P.Gražulio ir policijos susirėmimą per eitynes "Už lygybę" perdavė aiškintis Policijos departamentui.

Ministro D.A.Barakausko patarėjas viešųjų ryšių klausimais Valdas Kaminskas BNS praėjusią savaitę teigė, kad tyrimas ministerijoje pradėtas ne paties ministro, kuris šiuo metu atostogauja, o vidaus reikalų viceministro Žymanto Pacevičiaus sprendimu.

Prieš eitynes "Už lygybę" Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Be skiros baudos P.Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

Parlamentaras sako eitynėse nukentėjęs nuo policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių