VTEK ėmėsi tyrimo dėl savo darbuotojo M. Siaurio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo jau antrą tyrimą dėl VTEK Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio elgesio, šįkart aiškinamasi dėl galbūt pavėluotai deklaruotų sandorių.

Patikrinusi M.Siaurio privačių interesų deklaraciją, VTEK sudaryta tyrimo komisija nustatė, kad jis galėjo nesilaikyti reikalavimo patikslinti deklaraciją naujais duomenimis per 30 kalendorinių dienų. Šio rugsėjo pradžioje tarnautojas deklaravo tris sandorius, vienas kurių buvo sudarytas 2005 metais, o kiti du – pernai.

VTEK pažymi, kad M.Siaurys nušalintas nuo pareigų iki tyrimo pabaigos.

Pats M.Siaurys BNS atsisakė komentuoti situaciją. Jis dėl įvairių aplinkybių - atostogų, ligos ir kt. - faktiškai nesilanko darbe nuo kovo, kai iš pareigų atsistatydino buvęs VTEK vadovas Romas Valentukevičius.

Tai jau antrasis tyrimas dėl M.Siaurio elgesio šioje institucijoje. Pirmasis buvo pradėtas dar balandį, aiškinantis veiksmus dėl informacijos apie buvusią Seimo narę Gretą Kildišienę. Komisija tiria, ar tarnautojas nepažeidė įstatymuose nustatytų etikos principų ir taisyklių ir ar neviršijo tarnybinių įgaliojimų „nepaisius VTEK kolegialumo principo bei sumenkinus VTEK reputaciją“. Tyrimą VTEK nariai prašė atlikti jau metų pradžioje, tačiau tuometinis VTEK pirmininkas R.Valentukevičius tai daryti atsisakė - tyrimas pradėtas tik R.Valentukevičiui pasitraukus iš tarnybos vadovo posto.

Pats R.Valentukevičius atsistatydino sulaukęs kritikos dėl šios situacijos, t.y. kai nesitaręs su kitais VTEK nariais pateikė išaiškinimą, kad G.Kildišienė  neprivalėjo deklaruoti, jog naudojasi mamos iš „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu.

VTEK nurodo, kad išaiškinimą dėl privačių interesų deklaravimo G.Kildišienei „nariams nežinant“ parengė būtent M.Siaurys. Taip pat remtasi tuo, jog vasario mėnesį spaudoje tarnautojas vienasmeniškai pasisakė dėl vienos buvusios Klaipėdos politikės elgesio.

VTEK nariai kreipimesi priminė ir situaciją, kai pernai, nesuderinęs su VTEK nariais, M.Siaurys žiniasklaidai teigė „rengiantis planą, kaip pacientai galėtų legaliai atsidėkoti medikams pinigais“, o gavęs narių įspėjimą dėl nesuderintos pozicijos teikimo viešojoje erdvėje, tarnautojas jį ignoravo ir toliau pristatinėjo minėtąją poziciją žiniasklaidoje. Už tokį elgesį M.Siauriui pernai buvo paskirta tarnybinė nuobauda, tačiau buvęs VTEK vadovas ją, praėjus mėnesiui, panaikino.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių