VSD vadovas: kibernetinės atakos dažnėja

  • Teksto dydis:

Kibernetinės atakos dažnėja ir ateityje dažnės, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

„Aš manau, (tai rodo) kad ir JAV pavyzdys, (kibernetinės atakos) dažnėja, ir pas mus dažnėja, ir BNS serveriai buvo nulūžę, tiesiog darykim išvadas, ir ateityje nuo šito turėtumėm saugotis visi“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė D.Jauniškis.

Pasak jo, kibernetinių atakų grėsmė buvo priežastis stabdyti verslininkų planus steigti didžiausią šalyje duomenų centrą šalia Vilniaus. Žvalgyba perspėjo, kad šis centras gali būti sujungtas su Rusijos šnipinėjimo centru.

„Grėsmės labai paprastos – tos pačios kibernetinės grėsmės, duomenų praradimas. Pamatėm grėsmę, įspėjom sprendimų priėmėjus“, – sakė D.Jauniškis.

Kaip pranešė BNS, vyriausybinė komisija remdamasi VSD duomenimis priėmė neigiamą išvadą dėl bendrovės „Arcus Novus“ projekto.

„VSD vertinimu, „Arcus Novus“ plėtojamas „AmberCore“ duomenų centro projektas dėl sąsajų su Rusijos Federaline saugumo tarnyba (FSB) kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui“, – BNS yra sakęs D.Jauniškis.

BNS šaltinių teigimu, VSD Vyriausybę perspėjo, kad duomenų centrą šviesolaidžių linijomis sujungus su Rusija, jis gali būti prijungtas prie šios šalies FSB radijo elektroninės žvalgybos centro.

Duomenų centro projektą ketino plėtoti „Arcus Novus“ antrinė įmonė „AmberCore DC“. Šios bendrovės vyriausybinės komisijos išvadą apskundė teismui ir teigia projekto kol kas nestabdančios.

Penktadienio popietę dėl kibernetinės atakos buvo sutrikusi naujienų agentūros BNS redakcijos Taline serverių veikla. Nenustatyti veikėjai kibernetinę ataką prieš BNS duomenų centro Estijoje serverius ir kitą tinklo infrastruktūrą pradėjo apie 14 val., dėl to buvo sutrikęs agentūros darbas – neveikė naujienų terminalas ir nebebuvo skelbiami naujienų pranešimai. Dėl šio incidento taip pat buvo sutrikęs ir BNS biuro Lietuvoje darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alaus baras VSD

Alaus baras VSD portretas
Kauno saugumieciai silainiuose Lidl prekybos centro alaus bare palydoviu aistringas kibernetines atakas gesina saltu alumi...

Anonimas

Anonimas portretas
nebuvo ten jokių atakų,o amerikonai nemeluodami ir nežudydami nepragyvens,kaip ir lietuvos valdžia,kol vadovauja landzberginė nkvd chunta,jūs tik pažiūrėkit,kaip lenciūginiai tvartelio gyventojai komjaunimo tiesoje loje,o tarybinėj teisybėje jie visai,kaip šunys nuo grandinės nutrūkę

Anonimas

Anonimas portretas
na ,..... prades amerikoj Trumoas prezidentaut prispaus udega saviems CZV melagiams , uzsiciaups ir jankiski mankurteliai -skalikai.. pasibaigs ir kibernetines atakos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių