VSD pateikė raštą, kurio pagrindu atleisti FNTT vadovai

Generalinei prokuratūrai sutikus, Valstybės saugumo departamentas (VSD) pirmadienį pateikė aukščiausiems šalies vadovams slaptą vasario 14 dienos raštą, kurio pagrindu iš pareigų buvo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai.

„Generalinė prokuratūra šiandien, vasario 27 dieną, sutiko, kad  Valstybės saugumo departamentas Antikorupcijos komisijai pateiktų susipažinti slaptą 2012 m. vasario 14 d. raštą, kuris buvo pateiktas Vidaus reikalų ministrui. Atsižvelgiant į tai, kad rašte nurodyti duomenys yra tiesiogiai susiję su Generalinėje prokuratūroje atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo tarnyba neteisėtai atskleidžiant informaciją apie numatomą AB banko “Snoras„ veiklos tyrimą, Generalinės prokuratūros sutikimas šiuo atveju yra būtinas“, - teigiama BNS pirmadienį pateiktame Generalinės prokuratūros atsakyme.

„Valstybės saugumo departamentas su Generaline prokuratūra suderino dokumento (2012 metų vasario 14 dienos VSD rašto Vidaus reikalų ministrui) perdavimo procedūrą ir pateikė jį suinteresuotiems asmenims bei institucijoms: Prezidentei, Seimo, Vyriausybės vadovams, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui bei Seimo Antikorupcijos komisijai“, - teigiama VSD pranešime.

Kiek anksčiau pirmadienį VSD buvo informavę, jog minėtas raštas bus pateiktas jo prašiusioms institucijoms. Iš pradžių Prezidentūra tarp numatytų gavėjų minėta nebuvo, tačiau pirmadienio pavakare VSD patikslino, jog gautas ir Prezidentūros prašymas, tad raštas pateiktas ir šalies vadovei.

Ministras Raimundas Palaitis minėto vasario 14 dienos rašto, kurio pagrindu panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija, o vėliau juos atleido, aiškina negalįs pateikti net aukščiausiems šalies vadovams, nes jis esąs su žyma ISS (išslaptinti subjekto sutikimu).

Šį vasario 14 dienos raštą VSD teikė tik ministrui R.Palaičiui, šalies vadovai - prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras iki šiol jo nebuvo gavę.


Šiame straipsnyje: FNNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Avaniūrizmas

Avaniūrizmas portretas
Lietuvos bankai neturi teisinio pagrindo, todėl jų informacija yra šlykšti, pavojinga visuomenei. Didžiausia niekšybė - tingėjimas, nesugebėjimas tvarkyti ekonomikos, kėsinimasis į svetimą, nepelnytą turtą.

Sigitas

Sigitas portretas
Taigi premjeras aiškiai per interviu žurnalistams pasakė, kad nieko tokio nėra "vsd" parašytame rašte kad reikėjo atleisti FNTT darbuotojus. Tas vsd kaip ir KGB greit virs keiksmažodžiu. Piktai bet teisinga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių