R. Masiulis: informacija dėl incidento Astravo AE kelia nerimą dėl jos saugumo

  • Teksto dydis:

Informacija apie galimą incidentą statomoje Astravo atominėje elektrinėje kelia didelį nerimą dėl jos saugumo, sako energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Kol kas mes neturime detalių apie galimą dar vieną incidentą Astrave statomoje atominėje elektrinėje. Tačiau pasirodžiusi informacija kelia didelį nerimą dėl būsimos elektrinės saugumo“, - sakė R.Masiulis.

Ministro komentarą BNS antradienį perdavė jo atstovas spaudai Mantas Dubauskas.

Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovas Vytautas Makauskas BNS patvirtino, kad VSD tikrina informaciją apie praėjusią savaitę galimai įvykusį incidentą.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas BNS sakė, kad taip pat girdėjo apie galimą incidentą ir kad jis „rimtesnis“ nei kitas incidentas, įvykęs maždaug prieš mėnesį.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS teigė, kad ministerija kreipsis į baltarusius, prašydama paaiškinimų dėl šio incidento.

Tai būtų antras žinomas incidentas statant Astravo elektrinę. Anksčiau joje sugriuvo būsimo branduolinės priežiūros pastato atraminės konstrukcijos. Nors iš pradžių Baltarusijos atstovai neigė informaciją apie šį incidentą, vėliau patys ją patvirtino.

Lietuva yra aštriausia Baltarusijos, statančios atominę jėgainę apie 50 kilometrų nuo Vilniaus, kritikė. Lietuvos teigimu, Baltarusija neužtikrina projekto, statomo 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Vilnius reikalauja, kad Astravo atominės elektrinės statybos vyktų prižiūrint tarptautiniams ekspertams. Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.

Astravo atominę elektrinę stato Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių