VRM parengė atsakymą premjerui dėl FNTT vadovų atleidimo

Vidaus reikalų ministerija (VRM) teigia parengusi atsakymą šiuo metu užsienyje viešinčiam premjerui Andriui Kubiliui, kuris praeitą savaitę paprašė pateikti informaciją dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo.

„Mano žiniomis, atsakymas yra parengtas“, - BNS ketvirtadienį sakė vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio patarėja Ramunė Hazir. Atsakymo turinio ji nekomentavo.

Po vizito Japonijoje ministras pirmininkas į darbą turėtų grįžti penktadienį. Iki to laiko premjero tarnyba informacijos šiuo klausimu neteikia.

A.Kubilius praeitą penktadienį išsiuntė užklausimus Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui prašydamas raštu pateiki visą informaciją, susijusią su FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado atleidimu.

BNS žiniomis, A.Kubilius yra gavęs dvi pažymas, susijusias su FNTT. Vieną jų gruodžio mėnesį jis gavo iš VSD. Kita premjero turima pažyma sausį gauta iš Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos.

BNS turima informacija, savo kreipimesi į VSD premjeras klausia, ar VSD turi daugiau informacijos nei šios dvi pažymos. A.Kubilius taip pat prašo VSD patvirtinti, kad buvo VSD teikimas ministrui R.Palaičiui atimti FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija.

Paties R.Palaičio reikalaujama raštu paaiškinti motyvus, kodėl atleisti FNTT vadovai, ir pateikti visus dokumentus, kuriais remiantis tai padaryta.

Premjeras A.Kubilius anksčiau sakė negavęs jokios informacijos, kuris leistų abejoti V.Gailiaus ir V.Giržado tinkamumu eiti pareigas.

R.Palaitis iš FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija atėmė ir juos atleido motyvuodamas slapta informacija iš VSD, kuris atliko tyrimą dėl informacijos nutekinimo iš „Snoro“ banko.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Slapta informacija apie būsimą „Snoro” nacionalizavimą pernai rudenį galėjo pasklisti net per Generalinės prokuratūros langą. „Posėdis, iš kurio, manoma, buvo iš dalies nutekintos žinios apie situaciją, nebuvo slaptas. Labiausiai nustebino, kad į tą patalpą, kurioje vyko posėdis, užeidavo daug žmonių, buvo darinėjamos durys. Pats generalinis prokuroras nepaneigė, kad informaciją buvo galima išgirsti net pro uždarytas duris arba su tam tikra įranga per langą”, – dėstė L.Kernagis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių