VRK: Seimo narė R. Baškienė rinkėjų nepapirkinėjo

Seimo narė valstiečių ir žaliųjų atstovė Rima Baškienė rinkėjų nepapirkinėjo, penktadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK buvo pasiekę nemažai skundų dėl to, kad R.Baškienė neva papirkinėjo rinkėjus, dovanodama vaikiškas knygas, Konstituciją, kompaktines laikmenas apie Seimo darbą, gėles, veždama rinkėjus žiūrėti nemokamus spektaklius, dalydama kvietimus į spektaklius ir pan.VRK pareiškė, kad trūksta įrodymų, jog parlamentarė iš tiesų dalijo dovanas ir dėl to nusižengė įstatymui.

„Dovanų nedovanojau, nedalijau bilietų, ekskursijų neorganizavau ir nedalyvavau (...) Nesutinku su išvada, kad papirkinėjau rinkėjus, aš vykdžiau savo, kaip Seimo narės, pareigą“, - penktadienį per VRK posėdį sakė R. Baškienė.

Anot jos, daugelis išgalvotų asmenų pasirašytuose skunduose pateikti kaltinimai yra melagingi.

„Ruošiuosi dėl visų skundų kreiptis į atitinkamas institucijas, kad jos nustatytų, kas juos surašė ir įvertintų“, - tvirtino politikė.

Ji teigė vieną kartą lankydamasi renginyje dovanojusi gėlę už 10 litų ir bibliotekai - Konstituciją už 5 litus 40 centų.Įvairiuose susitikimuose ir renginiuose R.Baškienė sakė dalyvavusi kaip Seimo narė, atlikdama savo pareigas. Iš Seimo kanceliarijos gavusi keturias kompaktines laikmenas apie Seimo darbą, ji jas padovanojo bibliotekoms, mokykloms.

„Seimo nario darbas yra nepertraukiamas. Nėra pasakyta, kad paskelbus rinkimų kampanijos pradžią Seimo narys turėtų sustabdyti savo veiklą“, - pabrėžė parlamentarė.Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad R. Baškienė negalėjo dalyti kvietimų į nemokamus spektaklius. Jis pabrėžė, kad trejus metus nuo pat jo įkūrimo „Naisių vasaros teatre“ visi spektakliai yra nemokami. R. Baškienei jokių kvietimų į juos nebuvo suteikti, todėl ji jų ir negalėjusi dalyti.

R. Karbauskis pripažino paprašęs Seimo narės nuvežti vaikiškų knygelių ir kompaktinių diskų į mokyklas, į kurias vyko. Pasak jo, šios knygos buvo skirtos vaikams už dalyvavimą piešinių konkurse.Visų šių renginių mecenatas buvo R. Karbauskis.Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių