VRK Raseinių politikui grąžino anksčiau atimtą mandatą

Vyriausioji rinkimų komisiją (VRK) 58 metų Raseinių politikui „darbiečiui“ Romaldui Zubielai grąžino anksčiau atimtą tarybos nario mandatą.Šiaulių apygardos teismas raseiniškį buvo pripažinęs kaltu dėl Raseinių mero „tvarkiečio“ Remigijaus Ačo apšmeižimo, bet Lietuvos Aukščiausiasis Teismas R.Zubielą išteisino.

Tai pirmas toks atvejis nepriklausomoje Lietuvoje, kai nuteistas, o po to išteisintas politikas grąžinamas į tarybą, rašo „Lietuvos rytas“.

„Žmonės kalba, jog 2008 metais Seimo narys ponas R.Ačas ir jo giminė, tiksliau giminaitis, Andrius Vyšniauskas įsteigė bendrovę “Anrė", per kurią tris kartus buvo perkama 13 naujų autobusų Raseinių autobusų parkui.

Žmonės kalba, kad tai niekam tikę autobusai: nekokybiški, šalti, į kuriuos nenori sėsti ir keliauti žmonės. Už kiekvieną jų buvo sumokėta apie 400 tūkst. litų. Pagal žmonių pasakojimus galima daryti prielaidą, kad buvo išplauta daugiau kaip 1,2 milijono litų. To asmeniškai aš negaliu nei patvirtinti, nei paneigti„, - šiuos R.Zubielos samprotavimus per televiziją R.Ačas įvertino kaip šmeižtą.Kelmės rajono apylinkės teismas “darbietį" išteisino, bet Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija tarybos narį pripažino kaltu, skyrė jam 1300 litų baudą, priteisė 2 tūkst. litų R.Ačo neturtinei žalai atlyginti ir tokią pat sumą advokato išlaidoms.

Po to VRK atėmė iš R.Zubielos tarybos nario mandatą. Tačiau „darbietis“ kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, o šis nustatė, kad politikas neapšmeižė mero.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RaŽu

 RaŽu    portretas
Bet tikrai panasu i smeizta. Kas cia per argumentai "zmones kalba". Jeigu jau musu valstybeje pradesim vadovautis principu "viena boba sake", tai kur nukeliausime??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių