VRK pasiekia pirmi skundai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo

Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) jau pasiekia skundai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo.

Trečiadienį posėdyje VRK balsuos, ar pažeidimu pripažinti Seimo nario Mindaugo Basčio įsteigtą prizą žvejų varžybose Šakių ežere „Karpių loterija“.

Šias žvejų varžybas organizuoja Šešupės euroregiono turizmo informacijos centras kartu su privačia bendrove.

Žvejas, pagavęs specialiu žetonu pažymėtą karpį, žetoną gali išsikeisti į prizą. Vieną iš šimto litų vertės piniginį prizą įsteigęs Seimo narys socialdemokratas Mindaugas Bastys, dėl jo ir skundžiamasi VRK.

Skundas gautas elektroniniu paštu iš neprisistačiusio asmens.

Kaip BNS sakė skundą su darbo grupe nagrinėjęs VRK pirmininko pavaduotojas Pavelas Kujalis, darbo grupė teikia sprendimo projektą, kad Seimo narys įsteigdamas tokį prizą rinkėjų nepapirkinėja.

„Mūsų vertinimu, papirkimo čia nėra, bet komisija balsuos, kaip nuspręs, toks sprendimas ir bus priimtas“, - sakė VRK pirmininko pavaduotojas.

Taip pat VRK yra gavusi du gyventojų skundus dėl asociacijos „Linas Publicum“ veiklos Šiauliuose. Gyventojai skundžiasi, jog asociacija remia įvairius konkursus, dalina prizus, dovanėles, organizuoja nemokamą pavežimą į turgų, o taip pat platina lankstinukus, kuriuose pristatant asociaciją daugiausiai dėmesio skiriama vienam asmeniui, verslininkui Linui Andruliui.

Lietuvos socialdemokratų partija L.Andrulį yra iškėlusi kandidatu į Seimą Šiaulių kaimiškojoje apygardoje.

Skundus parašę asmenys mano, kad platinami lankstinukai yra politinės kampanijos dalis, o kandidatą pristatančios asociacijos veiklą, susijusią su prizais ir t.t., sako esant rinkėjų papirkinėjimu.

Pasak P.Kujalio, dėl šių skundų sprendimo projektas dar neparuoštas, laukiama papildomos informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių