VRK netenkino prašymo iš rinkimų pašalinti Darbo partiją

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį nutarė neatsižvelgti į Socialdemokratų partijos atstovo prašymą šalinti iš rinkimų Darbo partiją.

Sprendimas priimtas bendru sutarimu.Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, šiuo metu Rinkimų komisija neturi galimybės eliminuoti partijos iš rinkimų.Pagal Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo įstatymą, VRK panaikinti savarankiško politinės kampanijos dalyvio registraciją dėl šiurkščių šio įstatymo pažeidimų gali ne vėliau kaip likus 15 dienų iki rinkimų ar referendumo dienos.

„Po rinkimų galime grįžti prie to klausimo, jeigu matysime, kad tai turėjo įtakos rinkimų rezultatams“, - sakė Z.Vaigauskas.Ketvirtadienį Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatė Aušrinė Marija Pavilionienė per savo rinkimų stebėtoją Arūną Abraitį kreipėsi į VRK, prašydama šalinti iš rinkimų Darbo partiją. Ji įtarė, kad šios partijos atstovai galėjo organizuotai vežti balsuoti rinkėjus už atlygį.

„Aš turiu karčios patirties iš praėjusių rinkimų, kai dingo maišai, dingo balsai iš maišų, nenoriu būti apgaudinėjama, esu sąžiningas žmogus, todėl ir teikiame skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai“, - BNS sakė parlamentarė.

Darbo partija kaltinimus atmeta teigdama, kad „rinkimuose dalyvauja skaidriai ir sąžiningai“.Seimo rinkimai vyks šį sekmadienį, išankstinis balsavimas prasidėjo trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

narys

narys portretas
sveikinu p.Viktorą ir narius,kad artėjame tiesos link.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių