VRK: neaišku, ar referendumas dėl atominės elektrinės įvyko

Kol kas neaišku, ar įvyko referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje - apie tai Seime spaudos konferencijoje pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Anot jo, kol kas neaišku, ar referendumas įvyko, nes dalyvavusiųjų jame skaičius bus skaičiuojamas pagal balsadėžėse rastus biuletenius. Tikėtina, kad jie bus suskaičiuoti jau po vidurnakčio.

Konsultacinis referendumas laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvauja daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus. Į referendumą, kad jis būtų laikomas įvykusiu, turėjo ateiti 1,29 mln. žmonių.

Jeigu 645 tūkst. iš jų biuletenyje būtų užbraukę „už“, reikštų, kad Lietuvos žmonės pasisakė už naujos atominės elektrinės statybą.  Referendumo balsavimo biuletenyje buvo pateiktas teiginys: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, o žmonės gali pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų: „taip“ arba „ne“.  Rinkimų teisę referendume turėjo 2 mln. 579 tūkst. 466 rinkėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių