Vokietijos ir Lietuvos sausumos pajėgos sukirto rankomis dėl bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių Sausumos pajėgų vadai pasirašė tarpusavio bendradarbiavimo raštus, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Sprendimas priimtas – Lietuva mūsų partnerė. Mūsų kariai bus čia, kartu treniruosis ir bus integruoti į jūsų gynybos planavimą“, – pranešime cituojamas Vokietijos sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Jorgas Volmeris (Jorgas Fėlmeris).

Anot ministerijos, šiuo raštu siekiama įtvirtinti abipusiai naudingą dvišalę partnerystę keičiantis žiniomis ir patirtimi tarp Lietuvos ir Vokietijos sausumos pajėgų karių, sustiprinti bendradarbiavimą karinio rengimo, pratybų srityje, taip pat rengiant gynybos planus, koncepcijas ir doktrinas, kitose svarbiose srityse.

Vokietija vadovauja Lietuvoje kuriamam NATO tarptautiniam batalionui.

„Esu tikras, kad šiandien pasirašytas susitarimas su Vokietijos sausumos pajėgomis dar sustiprins ir taip glaudų mūsų bendradarbiavimą“, – sakė Lietuvos sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys.

Lietuvoje viešintis J.Volmeris taip pat susitinka su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, brigados „Geležinis Vilkas“ vadovybe, Jungtinio štabo ir NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje atstovais. Svečias apžiūrės būsimas NATO bataliono karių tarnybos ir gyvenimo patalpas, aptars svarbius organizacinius klausimus.

Pirmieji Lietuvoje kuriamo NATO bataliono kariai į šalį atvyko sausio pabaigoje. Daugiau nei tūkstantį karių sudarysiantis batalionas bus baigtas formuoti birželį.

Panašius batalionus NATO pernai nusprendė dislokuoti Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Aljansas sako taip reaguojantis į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių