Vogta karinė įranga iš JAV buvo siunčiama ir į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose šeši kariai iš Fort Kempbelo bazės ir du civiliai areštuoti dėl karinės įrangos vagystės ir pardavimo naudojant „eBay“. Siuntiniai keliavo į Rusiją, Ukrainą ir kitas šalis, tarp jų – Lietuvą, remdamasi Teisingumo departamento informacija pranešė Amerikos žiniasklaida.

Kaip rašoma kaltinamajame akte, 2013 metais aštuoni asmenys „pardavė dalį JAV armijos įrangos, kuri niekada nebuvo JAV gynybos departamento pardavinėjama kaip perteklius“.

Pažymima, kad įranga buvo parduota naudojant internetinę prekybos sistemą „eBay“ pirkėjams iš JAV, Rusijos, Kinijos, Honkongo, Kazachstano, Ukrainos, Lietuvos, Malaizijos, Moldovos, Rumunijos ir Meksikos.

Įtariamieji pardavinėjo „ginklų detales, modernius komunikacijų komplektus ir lazerinius arba optinius taikiklius“, sakoma pranešimuose. Pavogto ir parduoto turto vertė yra daugiau kaip 1 mln. dolerių (0,9 mln. eurų).

JAV Gynybos departamentas šią įrangą priskiria kategorijai „DEMIL D“ – tai reiškia, kad ją kariškiai turi sunaikinti ir kad jos negalima parduoti į kurią nors kitą vietą.

Visiems aštuoniems areštuotiems asmenims Našvilio Tenesyje didžioji žiuri pateikė kaltinimus sąmokslu, siekiant vogti svarbią JAV armijos įrangą ir ją be leidimo parduoti.

Areštai Niujorke

Šis incidentas, susijęs su neteisėtu jautrių technologijų pardavimu į užsienį, Jungtinėse Valstijose buvo jau antrasis šią savaitę.

Vienas niujorkietis ir du Rusijos piliečiai ketvirtadienį buvo areštuoti ir apkaltinti dėl dalyvavimo schemoje, skirtoje neteisėtai eksportuoti į Rusiją pažangias karines technologijas, naudojamas raketų valdymo sistemose, pranešė federaliniai pareigūnai.

Pasak jų, Alexey Barysheffas (Aleksejus Baryševas), Aleksejus Krutilinas ir Dmitrijus Karpenka drauge su kitais asmenimis, naudodamiesi dviem Brukline įkurtomis fiktyviomis kompanijomis, pirkdavo karinės paskirties elektroniką ir ją neteisėtai, be privalomos federalinės licencijos, eksportuodavo.

Tarp tų mikroelektronikos dalykų buvo skaitmeninių-analoginių keitiklių ir integruotų schemų, kurių prekyba, pasak pareigūnų, yra ribojama dėl „kovos su terorizmu ir nacionalinio saugumo priežasčių“.

Pareigūnai nurodo, kad trijulė taip pat klastojo duomenis, kurie nurodo siunčiamų prekių vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekliedėk

nekliedėk portretas
Visa ta technika nusiųsta Ukrainai vaduoti...Ohmanas nupirko ir perdavė, po to nusifotografavo su apversta Lietuvos vėliava.

tai

tai portretas
ka? ar p olek nezinojo is ko perka ir ka perka sumazintom kainom kurias veliau sugebejo ispusti juk technologijaspirko tai su specu pagalba kurie privalejo viska informuoti o jei taip tai jie visi tapo bendrininkais ir teks atsakyti pries tarptautini tribunola nes tai plataus masto vagyste su spijonazu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių