VMI skaičiuoja trijų politikų turtus Bulgarijoje

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) vykdo mokestinius tyrimus dėl trijų politikų turto Bulgarijoje, netrukus žada pradėti ir ketvirtąjį.

„Trys tyrimai pradėti ir vyksta, dar vienas tuoj bus pradėtas. Visi tyrimai dėl skirtingų, nesusijusių šeimos ryšiais, asmenų“, - rašoma BNS pateiktame VMI atsakyme.

Inspekcija patvirtino, kad tyrimai vyksta dėl Lietuvos politikų turto, tačiau neatskleidė jų pavardžių.

Portalas 15min.lt prieš maždaug mėnesį rašė apie įvairaus turto Bulgarijoje turinčius kultūros ministrą Šarūną Birutį, Seimo narį Kęstutį Daukšį ir Palangos eksmerą Vytautą Stalmoką.

Portalo duomenimis, kultūros ministras „darbietis“ Š.Birutis yra vienas iš trijų asmenų, valdančių Bulgarijoje registruotą įmonę „Agrolitas“. Politiko su partneriais valdoma įmonė 2009 metų vasarį už 200 tūkst. eurų sumą nusipirko 18,5 hektaro žemės netoli Kalčevo gyvenvietės Rytų Bulgarijoje.

Taip pat skelbta, kad Seimo nario „darbiečio“ K.Daukšio žmona Bulgarijoje turėjo nekilnojamojo turto, kurio niekur nedeklaravo. Oficialūs Bulgarijos registro dokumentai rodo, jog Eirida Daukšienė tiesiogiai susijusi su šioje šalyje registruota įmone „Sigita 777“, kurią valdo E.Daukšienė ir Sigutė Makuškienė. 2006 metais, K.Daukšiui einant ūkio ministro pareigas, ši bendrovė įsigijo du sklypus Bialos kurorte, prie pat jūros. Už pirkinį, oficialiais duomenimis, „Sigita 777“ sumokėjo 301 tūkst. Bulgarijos levų arba maždaug 154 tūkst. eurų. Politikas teigė apie žmonos verslą žinantis, tačiau sakė, kad žmonos akcijos 2014 metais buvo parduotos už tiek pat lėšų, už kiek ir įsigytos - daugiau nei tūkstantį eurų.

Buvusiam Palangos merui liberalui V.Stalmokui priklauso keturi butai Bulgarijos pajūryje ir jis yra trijų Bulgarijoje registruotų įmonių, įsigijusių žemės sklypus, bendrasavininkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Net nesitiki, kad politikus pradejo "kutenti". Pagaliau!!! Atskleiskit žmonems tikrajį politikų veidą!

KKK

KKK portretas
Daukšys bus kaip visada nustebes..nieko negirdėjo,nežinojo ir nematė,kuo žmona užsiiminėja nesupranta.."durnelio įjungimas" pagrindinis mūsų politikų bruožas.Ane?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių