V.Mazuronis: gavome labai naudingos ir naujos informacijos

Buvę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT), Lietuvos banko ir „Snoro“ atstovai parlamentinei komisijai, tiriančiai banko žlugimo aplinkybes, suteikė daug naudingos ir naujos informacijos, sako jos vadovas.

„Tas posėdis buvo labai naudingas ir produktyvus. Gavome daug naudingos ir naujos informacijos. Daug ir įvairių aplinkybių aš ir, manau, komisijos nariai išgirdo, kurių iki šiol nebuvo girdėję“, - ketvirtadienį po posėdžio žurnalistams sakė komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Anot jo, buvusiems FNTT vadovams komisijos nariai uždavė ir keletą klausimų, kurie yra susiję su informacijos apie banką „Snoras“ nutekėjimu, tačiau parlamentaras pabrėžė, kad informacijos nutekėjimo faktas - ne parlamentinės komisijos veiklos tikslas.

V.Mazuronis atsisakė komentuoti buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus informaciją dėl „Snoro“ pradėtų tyrimų: „Galiu tik pasakyti tai, kas viešojoje erdvėje jau yra ne kartą įvardinta, kad anksčiau („Snore“ pastebėtos problemos – BNS) “, – sakė V. Mazuronis. Jis pridūrė, kad turi galvoje Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko teiginius, kad „vienokios ar kitokios pretenzijos „Snorui“ buvo pareikštos dar 2004-aisiais”.

V.Gailius sakė, kad FNTT tyrimą dėl „Snoro“ atliko ir 2007 metais - tada buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo pinigų plovimo - dabar jis yra atnaujintas. Jis taip pat informavo, kad praėjusį birželį FNTT atliko tyrimą dėl įtartinų operacijų dabar bankrutuojančiame banke „Snoras“.

V.Mazuronis teigė nepastebėjęs „didelių skirtumų“ tarp V.Gailiaus ir buvusio jo pavaduotojo Vytauto Giržado parodymų.

Buvusi „Snoro“ vyriausioji finansininkė Jurgita Bliumin po apklausos „Snoro“ bankroto tyrimo komisijoje ketvirtadienį žurnalistams atsisakė ką nors komentuoti.

LB valdybos pirmininko pavaduotojas Audrius Misevičius sakė, kad bankrutuojantis „Snoras“ buvo prižiūrimas gerai, jis nebuvo linkęs prisiimti atsakomybės dėl banko žlugimo.

Kitą savaitę „Snoro“ komisija apklaus iš pareigų praėjusį lapkritį atleistą Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorių Kazimierą Ramoną, kurio giminės dirbo banke „Snoras“.

Taip pat komisijai informaciją turės pateikti LB specialistų grupės, kuri lapkričio 16 dieną baigė „Snoro“ inspektavimą, vadovas Irmantas Žadeika, Lietuvos banko sudarytos darbo grupės, analizavusios situaciją

„Snore“, narys Mantas Mendelevičius bei buvęs Vertybinių popierių komisijos pirmininko pavaduotojas Vilius Šapoka.

Komisija, kuri analizuoja „ Snoro“ bankroto aplinkybes, išvadas Seimui ji turi pateikti iki birželio 1-osios.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

jau 10metu

jau 10metu portretas
renkat ir renkat informacija,o kaip ateina laikas ja pasakyti,paimat ir uzsprinkstat zoles lapeliu!

ponas Mazuroni

ponas Mazuroni portretas
tiesiog juokinga,kaip tik arteja rinkimai,taip visi plesia svarbia informacija,o kur jus buvot pries 7metus,ko tos informacijos nejieskojot,jusu visu ir yra darbas ,kad kaip laikrodis dirbti strateginiai valstybes objektai,o dar ne vienas seimunas ,nei komisijos neuzbegdavo uz akiu,--o tai jusu PIARAS --NUSIBODO! Ir tarpkitko,nedryskit del savo nekompetencijos(nors jau senai sedit siltai) kaltinti Prezidente, mes su ja ir uz ja,---isidemekit "teisuoliai"-samokslininkai.

jusu ta informacija

jusu ta informacija portretas
teisinga nei iki liaudies, nei iki Prezidentes nedaeis,nes sios komisijos visai ne toks tikslas,taip kad sau jieskokit ir toliau meluokit,o karavanas toliau eina!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių