V.Landsbergis: sprendimas dėl R.Palaičio – ne pats geriausias

Europarlamentaras Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS - LKD) Politikos komiteto pirmininkas narys Vytautas Landsbergis prezidentės pasiūlymą vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio likimą spręsti Seime pavadino „ne pačiu geriausiu“, o koalicijos partnerius liberalcentristus - „griovėjais“.
Tačiau kartu V.Landsbergis pabrėžė nepritariantis pirmalaikiams Seimo rinkimams.

„Situacija yra apgailėtina, Lietuva daroma ar bent rodoma neveiksni. Pakimba ore energetiniai projektai, kurių priešininkų netrūksta nei viduje, nei išorėje. Prezidentės pasiūlymas spręsti premjerui nepriimtino ministro problemą Seime - ne pats geriausias. Tą operaciją reikėjo atlikti greitai, kiek ministras ir jo partija neįsikibtų į brangią kėdę“, - BNS antradienį sakė V.Landsbergis.

Jis ypač kritiškai atsiliepė apie vieną iš valdančiosios koalicijos partnerių - liberalcentristus, kuriems priklauso dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovų atleidimo kritikuojamas R.Palaitis.

„Jų nuostatą premjero atžvilgiu - tau negerai, tai ir gerai, tegul būna dar blogiau - matau už padorumo ir kritikos ribų. Toks ir neseniai nuskambėjęs libcentro šantažas - arba mūsų sėbras, arba griauname valstybės projektus. Tai - ne bendradarbiai, o atsiskleidžiantys griovėjai“, - kalbėjo europarlamentaras.
Kartu V.Landsbergis sakė nepritariantis Seimo pirmininkės, konservatorės Irenos Degutienės išsakytam pasiūlymui siekti pirmalaikių parlamento rinkimų.

„Tačiau ir ankstyvieji rinkimai - spontaniška Seimo pirmininkės mintis - ne pats geriausias sprendimas. Jam nepritariu“, - teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip visada

kaip visada  portretas
p.Landsbergis nevynioja nieko į vatą. Pasako viską tiesiai šviesiai.

mizantropas

mizantropas portretas
jau nusibodo klausytis opozicionierių-homo sovietikų amžiną purvo pylimą ant konservatorių. Per visas TV, net neturint tam jokios moralinės teisės, net žurnalistai reiškiasi, jau nekalbu apie politologus, kurie sovietiniais laikais labai gerai už lojalumą valdžiai uždirbdavo. Juk skandalą pradėjo ne TSKD, o palaitis. Jis nušalino du aukšto rango darbuotojus, ne Kubilius ar Juknevičienė. Nušalino ir žiūri, kas bus. Kodėl nušalino? Gal tą partiją kažkas nelegaliai rėmė ir tie du FNTT darbuotojai užmynė rėmėjams ant uodegų? Nežinote? Neįrodyta? O kodėl tie pareigūnai atleisti? Žinote? įrodyta? Ir nėra ko kaltę versti Kubiliui. palaičio paklauskite, kodėl jis užvirė tą košę ir kodėl jį labai remia prezidentė. Gal kas iš jos aplinkos yra įsivėlęs į snoro aferas? Kubiliaus vyriausybė kaip dirbo, taip ir dirbs, darbai nesustos ir nėr ko vaizduoti, ypač opozicijai, ji rėkauja, eina mat jie Lietuvos gelbėti, lygiai, kaip kirkilas su blinkevičiūte "išgelbėjo" Lietuvą, nes ji žūsta. Ji žus, kai komunistai sugrįš. Garantuotai. Valstybiniai klausimai, kaip buvo sprendžiami, taip ir bus sprendžiami, nebent iš aklo keršto čapliko kompanija ar socialistai su gražuoliu mazuroniu tyčia kištų pagalius į ratus. Pastarasis variantas labai tikėtinas, juolab, kad komunistai-socdemai labai norėjo, kad kuo ilgiau čia ruskiai įtaką turėtų. Taip kad nusiraminkim, vyriausybė savo sprendimus vykdys, o mes žiūrėkim, kaip mazuronis ir komuniagos į valdžią stumiasi palaičio padedami.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
O ar geriausias konservatorių sprendimas gelbėti Degučių šeimą po jų nuotykių SNORE?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių