Per vizitą Katare Prezidentė ir delegacija gavo prabangių dovanų

Katare balandžio pabaigoje viešėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė su delegacija iš ten parsivežė itin prabangių dovanų - arabų šeichai lietuviams padovanojo šveicariškų laikrodžių., pranešė TV3 Žinios.

Nors nuo vizito praėjo daugiau nei mėnuo, Energetikos ministras Arvydas Sekmokas gauto prabangaus „Rolex“ laikrodžio nedeklaravo.

„Tiesiog nesuspėjau to padaryti“, - sakė jis.

Pagal tvarką ministras deklaruoti dovaną turėjo per mėnesį. Paklaustas, kokia galėtų būti laikrodžio vertė, ministras sakė, kad jis - tikrai prabangus.

„Aš manau, kad tikrai nemenka vertė, tikrai brangus laikrodis“, - teigė ministras.

„Prezidentė iš Kataro šeicho gavo dovanų dviejų kupranugarių kompoziciją su laikrodžiu, ir taip pat gavo Koraną. Po vizito per protokolą buvo perduotos protokolinės dovanos oficialiai delegacijai. Tai buvo laikrodžiai ir Prezidentūros kanceliarijoje yra įkurta Dovanų vertinimo komisija ir tos dovanos perduotos šiai komisijai“, - teigė Katare viešėjusi prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė aiškino, kad „gavo visi delegacijos nariai gražius laikrodžius, visi jie deklaruoti Dovanų komisijoje“.

„Klaipėdos naftos“ direktorius Rokas Masiulis sakė, kad jo gautas laikrodis vertas 3 tūkst. dolerių (daugiau kaip 8,3 tūkst. litų).

„Katare mes gavom, tiek aš, tiek Suskystintų gamtinių dujų terminalo direktorius po laikrodį dovanų. Laikrodį “Movado„. Mūsų specialistų vertinimų, apie 3 tūkst. dolerių vertė, vienas vienetas. Pagal mūsų tvarką, mes jas pristatėm valdybai ir užpajamavom kaip bendrovės turtą“, - dėstė jis.

Etikos sargai sako, kad pagal įstatymus visos tokios dovanos yra valstybės nuosavybė.

„Dovanos, kurios viršija 650 litų, gautos pagal tarptautinį protokolą, yra valstybės arba savivaldybių nuosavybė ir jos privalo būti saugomos toje įstaigoje, kuriai atstovauja vienas ar kitas pareigūnas ir jos privalo būti apskaitomos žiniaraščiuose, atitinkamuose dokumentuose“, - teigė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovas Tomas Čaplinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h

h portretas
„Tiesiog nesuspėjau to padaryti“ Nu tai aišku, kad "nesuspėjai", vagie...

gi

gi portretas
Kataras dovanojo šveicariškus laikrodžius........ Gal mes pradėkim dovanot turkiškus kilimus..?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių