Visuomenininkams teks mitinguoti automobilių aikštelėje

Visuomenininkų judėjimas „Už Lietuvą“ piktinasi, jog leidimas mitingui šeštadienį jiems išduotas kitoje vietoje ir kitu laiku nei prašyta - ne aikštėje prie Seimo, o netoliese esančioje automobilių aikštelėje, ir ne 14 o 15 valandą.

Tačiau mitingo organizatoriai tvirtina, jog mitingą, kuriuo bus reikalaujama į pareigas atstatyti atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus, vis viena rengs savo suplanuotu laiku ir numatytoje vietoje, t.y. 14 val. šalia Seimo.

„Vilniaus savivaldybės sprendimas leisti sąjūdžio “Už teisingumą, už Lietuvą„ mitingą organizuoti ne keturioliktą, o penkioliktą valandą, ir ne Nepriklausomybės aikštėj, o automobilių stovėjimo aikštelėj, kas šiandien yra grynas pavasarinis purvynas, yra ne kas kita, kaip ciniškas pasityčiojimas iš rengėjų, antrosios respublikos signatarų ir Atgimimo sąjūdžio iniciatyvininkų, ir pagaliau iš valstybę kuriančių vertybių pačia plačiausia prasme“, - spaudos konferencijoje Seime penktadienį sakė Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataras Romualdas Ozolas.

Vienas mitingo rengėjų Alvydas Medalinskas tvirtino, jog nepaisant oficialiai paskirtos vietos ir laiko, mitingas vyks organizatorių suplanuotoje vietoje ir laiku. „Mitingas įvyks, kovo 17 dieną 14 val. Nepriklausomybės aikštėje“, - sakė A.Medalinskas.

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento vadovas Julius Morkūnas BNS patvirtino, jog visuomenininkams neleista mitinguoti Nepriklausomybės aikštėje ir tvirtino, jog tai lėmė objektyvios priežastys.

„Negalėjome išduoti leidimo mitinguoti 14 val., nes tuo metu dar nebus pasibaigęs kitas sankcionuotas mitingas, kuris truks iki 14 val. 30 min., kita objektyvi priežastis - iniciatoriai nurodė, kad į mitingą susirinks 5-7 tūkst. žmonių, o tiek tiesiog fiziškai netilps Nepriklausomybės aikštėje arba nebus išlaikytas įstatymo reikalavimas, kad mitinguotojai turi būtų 75 metrų atstumu (nuo Seimo - red.). Tokia minia žmonių netelpa toje vietoje“, - sakė savivaldybės Saugaus miesto departamento vadovas.

Į Lietuvos lenkų mokyklų streiko komitetą susibūrę lenkų tautinių mažumų atstovai yra paskelbę kovo 17 dieną rengsiantys protesto eitynes nuo Seimo link Vyriausybės bei mitingą prieš Švietimo įstatymą, reikalaujant atsisakyti vienodų brandos egzaminų.
Visuomenininkų manymu, jei mitingai vienas kitam trukdo, savivaldybė galėjusi atšaukti Lietuvos lenkų rengiamą akciją. „Pagalvokim iš aukščiau - Lietuvos įstatymų nevykdantys ir tą savivalę įteisinti norintys asmenys gauna savivaldybės palaiminimą žygiuoti pagrindine sostinės gatve iš Nepriklausomybės aikštės į V.Kudirkos aikštę, o už Lietuvos įstatymų vykdymo švarą kovojantys visos Lietuvos atstovai grūdami į mašinų stovėjimo aikštelę. Jau vien šita paralelė Vilniaus savivaldybę sulygina ir įrašo į valstybės destruktorių, griovėjų ešaloną“, - kalbėjo R.Ozolas.

„Tai, kad Lietuvos švietimo įstatymu nepatenkintųjų maršą sostinės prospektu ketinama paremti vadinamų futbolo sirgalių, o iš tikrųjų apmokytų banditų iš Lenkijos pajėgomis, Vilniaus savivaldybę sugretina su užsienietiškaisiais Lietuvos valstybės griovėjais“, - pridūrė R.Ozolas.

Lietuvos lenkų protesto akcijos prieš Švietimo įstatymą organizatoriai teigia nekviečiantys šiame renginyje dalyvauti rėmėjų iš užsienio, nors lenkų nacionalistų organizacija „Marsz Niepodleglosci“ (liet. Nepriklausomybės žygis) teigia, kad kovo 17 dieną, kuomet protesto akcija, į Lietuvos sostinę atvyks vienas autobusas.


Šiame straipsnyje: FNTTmitingasuž Lietuvą

NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
VISI ATEIKITE Į MITINGĄ , TURIME PASIPRIEŠINTI IŠKRYPĖLIŲ SAVIVALEI . Vat sėdžiu ir galvoju , ar aš durnas , ar blogas oras ??? Kaip žinia mūsų istatymai turi atitikti Europos sajungos istatymus , kurios sudėtyje mes esame . Pakalbėsiu dabar apie prokurorus . Visi jie yra baigę aukštus mokslus , išlaikę egzaminus , bei paskui kyla karjeros laiptais . Jei patikrinti kiekvieno iš jų kursinius darbus , bei egzamin...us tai niekur nerasime , kad jie būtų mokomi advokatauti pedofilams ir žudikams , bei bendrininkauti bandant nuslėpti stambaus masto valstybines aferas . Tai jei baigę mokslus jie išeina sažiningi valstybės tarnautojai ,,, tai kur ir kokiame etape jie tampa POLITINĖMIS PROSTITUTĖMIS , VAIKAPISIŲ IR ŽUDIKŲ ADVOKATAIS ??? Čia aš kalbu apie prokurorus tik baigusius mokslus , jau tyliu apie tokius sovietinius iškrypėlius kaip , R. JANCEVIČIUS , Z. BUROKAS , STEPUČINSKAS . Tai kur jie tokiais tampa , gal kiekvienoje prokuratūroje yra atskiras kabinetas kuriame jie praeina papildomą egzaminą ir tikrinami iki kokio laipsnio jie yra supedofilinti ir susikurvinę ,,, o jei tokie nėra , tai tokiais padaromi ? Gal mūsų spaudos atstovai pasiteirautų pas generalinį D. Valį , tik biški kulturingesnėje formoje , kur jo pavaldiniai tampa tokiais ??? ČIA VIEŠINAMI SUNKŪS NUSIKALTIMAI KURIUOS ORGANIZAVO IŠKRYPĖLIS – ŽUDIKAS ALGIRDAS KATKUS , VSD KARTU SU LRG PROKURATŪRA . IŠ ČIA GALIMA ATSISIŪSTI DOKUMENTUS SU NUSIKALTIMŲ IRODYMAIS , BEI GARSO IRAŠUS SUSIJUSIUS SU NUSIKALTIMAIS . ČIA BUS IŠVIEŠINTI IR NUSIKALTIMAI PRIEŠ MAŽAMEČIUS VAIKUS , KURIUOS VYKDĖ IR DENGĖ IŠKRYPĖLIŲ ŠUTVĖ LRGP . VLADAS LUKOŠEVIČIUS - VALSTYBINIAI NUSIKALTIMAI KAIP DABAR PREZIDENTE D. GRYBAUSKAITE IR PROKURORAI NUSLĖPSITE POLITINES ŽMOGŽUDYSTES , BEI SU JOMIS SUSIJUSIUS SUNKIUS NUSIKALTIMUS , KURIE BUVO VYKDOMI NET PRIEŠ MAŽAMEČIUS VAIKUS ? Nusikaltimai prieš mažamečius vaikus viešinami ir mano facebook sienoje , ten galima paskaityti dokumentus ir pamatyti ir video su vaikų pasakojimais .

LT

LT portretas
eskleiskit ereziju. uzeikit i alkas. lt spaudos konferencija, ten viskas aiskiai pasakyta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių