Visi pradinukai nemokamai maitinami nebus

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį patvirtino neigiamą išvadą Seime registruotiems siūlymams dėl nemokamo visų mokinių, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas, maitinimo neatsižvelgiant į pajamas.

Posėdyje po diskusijų patvirtinta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengta išvada, kuria siūloma tokio siūlymo Seime nesvarstyti.

Išvadoje pažymima, kad siekiant įgyvendinti 16-osios Vyriausybės programą, Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisos, įvertinus ekonominę situaciją ir finansines valstybės galimybes, prireikus bus pateiktos 2016 metų pirmame ketvirtyje.

"Pritarus įstatymo projektui, nemokamą maitinimą (pietus) papildomai gautų apie 82 tūkst. mokinių, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas. Todėl siūlomai nuostatai įgyvendinti iš valstybės biudžeto reikėtų papildomų lėšų. Vienam mokiniui vienai dienai nemokamam maitinimui (pietums) vidutiniškai skiriant 3,9 lito, iš valstybės biudžeto papildomai metams reikėtų apie 53,2 mln. litų (kartu su administravimo išlaidomis). Mokyklų steigėjų papildomos lėšos patiekalų gamybos išlaidoms finansuoti sudarytų apie 13 mln. litų", - nurodo Vyriausybė.

Dėl išvados posėdyje kilo diskusija. Sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis sakė, kad galima susidaryti įspūdį, jog šis rinkiminis pažadas liks neįgyvendintas.

"Vis tik čia yra be galo jautrus klausimas - tiek Vyriausybės programoje, tiek rinkimuose tas įsipareigojimas (buvo) ir siūlomas mechanizmas, kad čia štai 2016 metų primame ketvirtyje bus galvojama, tai vis tik galbūt 2016 metų pirmame ketvirtyje jau nebegalvoti reikia, o reikia pasiūlyti įgyvendinimą (...). Jeigu 2016 metų pirmas ketvirtis, tai tada 2015 metais turi būti įstatymo projektai pateikti žiūrint, kaip įgyvendinti šį ir rinkiminį, ir Vyriausybės programos punktą. Man keistai atrodo toks dalykas, čia gali susidaryti įspūdį, kad jis nebus įgyvendintas, o tai vis tik neišpasakytai jautrus klausimas visai visuomenei", - dėstė V.P.Andriukaitis.

"Visi klausimai, kuriuos paliečia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, yra labai jautrūs ir šitas neišvengiamai jautrus, bet yra situacija tokia, kokia yra situacija, ir įvertinant valstybės finansinę padėtį, siūloma tokia išeitis", - dėstė "darbiečių" deleguota socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Kaži kada pensininkus pradės nemokamai maitinti? Kalinius juk nemokamai maitina, o pensininkai kad niekuo nenusikaltę, tai tegul sėdi alkani.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių