Lietuvos jaunavedžiai itin pamėgo Santorini salą

  • Teksto dydis:

Lietuviai jaunavedžiai vis dažniau stengiasi pabėgti nuo „storų, didelių, lietuviškų“ vestuvių ir jungtuvėms renkasi ne kaimo užeigas, o Egėjo jūros kurortus. Vestuvių ir kelionių organizatoriai pastebi, kad jaunieji itin pamėgo Santorini salą.

„Vestuvės užsienyje tampa tikrai populiarios, nes vis dažniau būsimieji jaunavedžiai nori pasidaryti šventę ne draugams bei giminei, o sau. Taip pat vestuvės užsienyje vis labiau populiarėja dėl to, kad vis daugiau santuokų būna tarp Lietuvos ir kitos užsienio šalies piliečių. Jeigu savo santuoką įregistruoti užsienyje nusprendžia du lietuviai, tai dažniausiai renkamasi šiltus kraštus, kur visuomet šviečia saulė bei vyrauja geri orai“, - teigia vestuvių organizatorė Kristina Zemskova.

Tiesa išsirinkti tinkamą šalį vestuvėms nėra taip paprasta. Organizatoriai dažnai susiduria su organizacinėmis problemomis – labai sunku iš gausybės paslaugų išsirinkti kokybiškas bei už prieinamą kainą. Dažnai vežamasi specialistus (floristus, dekoratorius, fotografus) iš Lietuvos.

K. Zemskova pastebi, kad renkantis vestuvių vietą tiesioginiai skrydžiai nėra didžiausia problema. Esą paprastai jaunavedžiai vestuves planuoja tose šalyse, į kurias yra tiesioginiai skrydžiai – Kipras, Graikija, Italija, Kanarų salos. Didžiausios Lenkijos kelionių organizatorės „Itaka“ Lietuvos filialo vadovės Aistės Svinkūnaitės teigimu, viena populiariausių šio sezono vestuvininkų krypčių – Graikijai priklausanti Santorini sala.

„Vestuvių kelionės yra specifinės, nes keliaujančių žmonių grupes paprastai sudaro bent keliolika žmonių, tai yra skrenda ne tik jaunieji, bet ir šeimos nariai, artimiausi draugai. Tokios grupės nori keliauti vienu lėktuvu, tad iš karto perka daug bilietų ir nori jų pigiai. Pavyzdžiui, tiesioginės kelionės iš Varšuvos į Santorini salą vykdomos reguliariais reisais, jų daugiau, todėl ir kaina gerokai mažesnė nei skrendant iš Lietuvos. Skaičiuojant skrydžio iš Varšuvos ir viešbučių kainas, savaitės trukmės poilsinės kelionės Santorini saloje keliolikai asmenų gali būti mažesnė beveik 10 tūkst. litų“, - sako A. Svinkūnaitė. Ji priduria, kad į Lenkijos sostinę vykstančioms didelėms grupėms nuomojami atskiri autobusai, tad kelionė išties patogi

Kita vertus, Santorini jaunavedžiai pamėgo ne tik dėl palankių finansinių sąlygų. Turizmo infrastruktūra saloje puikiai išvystyta, o pati sala – maža ir jauki (joje gyvena apie 13 tūkst. gyventojų), o salos spalvų paletę sudaro šviesios, optimistinės spalvos.

„Nors gauname užklausų ir dėl daugelio kitų vestuvinių kelionių krypčių, daugeliui rankos nusvyra sužinojus apie juridines kliūtis. Santorini sala visoje Europoje žinoma kaip vestuvių meka. Joje surengti vestuves nekyla kliūčių. Kadangi Graikija priklauso Europos Sąjungai, santuoką įregistruoti čia gerokai paprasčiau nei, pavyzdžiui, Maldyvuose ar Seišeliuose“, - pasakoja A. Svinkūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fotogidas

fotogidas portretas
Tikrai įsimintina, nuostabaus gražio sala, svajoju, kada vėl į ją sugrįšiu ir įamžinsiu vestuves. Daugiau apie vestuves užsienyje galite sužinoti ir mano portalo rubrikoje http://www.fotogidas.lt/vestuves-uzsienyje/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių