Vilniuje įsteigta Demokratinės darbo ir vienybės partija

Vilniuje šeštadienį įvyko steigiamasis Demokratinės darbo ir vienybės partijos (DDVP) suvažiavimas, naujos politinės organizacijos vadove buvo išrinkta prezidento našlė Kristina Brazauskienė.

Pasak politikės, suvažiavime dalyvavo 98 asmenys, tačiau jie turėjo įgaliojimus atstovauti maždaug 1,3 tūkst. žmonių. Pagal Lietuvos įstatymus, įkurti partiją gali ne mažiau kaip 1 tūkst. piliečių.

„Patvirtinti įstatai, programa, vadovybė išrinkta - taryba, pavaduotojai, komitetai. Viską padarėme kaip reikalauja Teisingumo ministerija. Aš išrinkta pirmininke“, - BNS sakė K.Brazauskienė.

„Atstovų buvo 98, jie turėjo apie 1 tūkst. 300 įgaliojimų. Tiek, kiek reikia, ir dar rezervą, kad galėtų išbraukyti“, - aiškino ji.

Partijai registruoti būtinus dokumentus Teisingumo ministerijai žadama pateikti per dvi savaites.

Pernai rugpjūtį K.Brazauskienė buvo išrinkta Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pirmininke, bet lapkritį iš šios partijos pasitraukė ir pareiškė kursianti naują judėjimą.

Ji tvirtino, kad su LLS lyderiu Vytautu Šustausku nepavyko susitarti ir dėl pamatinių vertybių, tikslų, ir dėl partijos pavadinimo. Anot našlės, ji norėjo, kad pertvarkyta jos vadovaujama LLS orientuotųsi į žmogaus teisių gynimą, tuo metu V.Šustauskas esą reikalavo partiją pavadinti Kovotojų sąjunga.

K.Brazauskienė yra 2010 metais mirusio pirmojo tiesiogiai išrinkto Lietuvos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaidos

Klaidos  portretas
gal autoriui reiketu dar karta paskaityti pavadinima ir istaisyti klaidas. Kaip suprasti ,,demokratines''..... partija ? Juk kalbama apie viena o ne apie kelias partijas, gal demokratine ? O gal istegtos 2 partijos - demokratine darbo ir kita vienybes , taciau tada nebetinka zmodis ,,partija''

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Visi komuniagos naudojasi demokratijos žodynu

ROM

ROM portretas
Viešbučio neužteko ? Navaro nuo valdovų rūmų irgi ? Dabar prichvatizuos VISĄ Lietuvą ? Galėtų susijungti su buratinu - abu panašiai kliedi .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių