Vilniaus valdžia neleido prie Prezidentūros statyti palapinių

Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo prie Prezidentūros statyti palapinių ilgalaikei protesto akcijai.

Parlamentarai konservatoriai Naglis Puteikis ir Aurelija Stancikienė prašė leidimo renginiui, pavadintam „Prieš melą ir smurtą“. Jį buvo planuojama rengti nuo gegužės 17 iki 27 dienos.

Organizatoriai prašė leisti prie Prezidentūros pastatyti 10 palapinių, keturis biotualetus ir lauko virtuvę.

„Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos narių nuomone, Vilniaus miesto Senamiestis negali virsti palapinių miesteliu“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Pasak A.Stancikienės, ji su kolega N.Puteikiu leidimo prašė prieš Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimą motinai protestavusiai miniai.

Ketvirtadienį prie Prezidentūros dėl to be leidimo protestavo per šimtas žmonių, šeštadienį keli šimtai Gedimino prospektu žygiavo iki Seimo. Pasak savivaldybės, ir piketas prie Prezidentūros, ir eitynės Gedimino prospektu vyko be leidimo.

A.Stancikienė sakė, kad nebemato prasmės skųsti savivaldybės sprendimo neišduoti leidimo.

„Renginys vyko spontaniškai, žmonės prašė, kad kas nors prisiimtų atsakomybę už tą renginį, ir mes labai geranoriškai, suprasdami tų žmonių pasipiktinimą ir konstitucinę teisę reikšti tą pasipiktinimą, mes užpildėme tą prašymą. (...) Šiuo atveju, puiku – mes norėjome prisiimti atsakomybę, savivaldybei to nereikia, tegu savivaldybė pati ir toliau prisiima atsakomybę ir prižiūri tvarką, kad niekas nieko nedarytų ir viskas vyktų tvarkingai“, – kalbėjo parlamentarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

latras

latras portretas
mitinguot neleidzia, streikuot neleidzia, praktiskai tik ir belieka emigruot.

meras

meras portretas
juk pasakė, kad Vilniuje Garliavos nebus, ar dar kam nors neaišku? Stebėtina, kodėl delsiama šią minią išvaikyti..., o organizatorius nubausti?

Netikiu violetiniu cirku.

Netikiu violetiniu cirku. portretas
Nutare ir vilniaus vargseliai nemokamai papietauti ,pauliavoti ir per naktele nemiegoti ,o paryciais pagiedoti.Bet girtu maldos i dangu neina.Baisu ,kad zmones daro cirkus.Mamai ir dukrytei stiprybes.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių