„Vilniaus prekyba“ nesutinka su NSGK metamais kaltinimais

Verslininko Nerijaus Numavičiaus valdoma viena didžiausių pagal pardavimus Lietuvos bendrovių „Vilniaus prekyba“ nesutinka su jai mestais Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) kaltinimais dėl Visagino atominei elektrinei statyti sukurtos bendrovės „Leo LT“ neva padarytos žalos valstybei ir koncerno „MG Baltic“ pagalbos prašymais.

„Nesutinkame, kad dėl „Leo LT“ projekto valstybei buvo padaryta žala. Vyriausybė tiek kurdama, tiek jį išardydama buvo pasisamdžiusi kvalifkuotus patarėjus, teisininkus ir vertintojus. Jie preciziškai įvertino tiek likviduojamo, tiek ir įnešamojo turto vertes bei visas su tuo susijusias rizikas ir pasekmes. Būtų naivu galvoti, kad mes kaip nors galėjome padaryti įtaką tiek jiems, tiek Vyriausybei tokio dydžio projekte“, – rašoma bendrovės persiųstame komentare BNS.

Bendrovė taip pat atmeta kaltinimus, jog prašė „MG Baltic“ pagalbos dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atliekamų jos mokestinių tyrimų.

„Ne tik 2015 metais, bet apskritai niekada nebuvome prašę „MG Baltic“ ar ko nors kito „padėti“ ar tarpininkauti santykiuose su VMI. Svarbu tai, kad nei iki 2015 metų, nei šiuo metu, nei VMI, nei prokuratūra, nei FNTT nei kitos institucijos, kurios tyrė mūsų mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo teisingumą, nenustatė esminių mokesčių nesumokėjimų“, – teigė „Vilniaus prekyba“.

Seimo komitetas nuo praėjusių metų spalio atliko parlamentinį tyrimą dėl verslo grupių įtakos politiniams procesams bei sprendimų priėmėjams. Trečiadienį vakare patvirtintos tyrimo išvados.

Jose teigiama, kad naujos atominės elektrinės (AE) Lietuvoje statybų projektas jau pačioje jo pradžioje buvo neskaidrus, todėl teisėsauga turi įvertinti galimus nusikaltimus ir žalą valstybei, jai kartu su privačia verslo grupe „VP Market“ (dabar „Vilniaus prekyba“) kuriant nacionalinį investuotoją „Leo LT“ ir vėliau jį panaikinant.

Dokumente rašoma, jog dėl „Leo LT“ įsteigimo bei išardymo Generalinės prokuratūros bus prašoma įvertinti, ar buvo padaryta nusikalstama veika, o Seimo Energetikos komisijos bus prašoma įvertinti žalą valstybei, kad ji būtų atlyginta.

NSGK išvadose dar teigiama, kad „Vilniaus prekybos“ vadovai siekė užsitikrinti koncerno „MG Baltic“ vadovų palaikymą ir pasinaudoti koncerno įtaka VMI.

Pasak dokumento, „MG Baltic“ padėjo „Vilniaus prekybai“ išvengti mokestinių prievolių, kurių suma gali siekti milijonus eurų, todėl būtų tikslinga iš naujo įvertinti mokestinio tyrimo rezultatus ir atlyginti galimai padarytą žalą valstybei.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tokius pelnus galima gauti tik dalinantis su valdanciaisiais ir kvailiui aisku 10 met apvaginejo valstybe ir niekas nemate ne be reikalo zmones ragina vyriausybe pakeisti lietuvos respublikos pavadinima i Lietuvos pakisine respublika lietuva juk visur pirma kartais is galo bet vistiek pirma tai gal ir kitos salys pasikeis savo pavadinimus i tikrove atspindincius

Iš kur Lietuvoje

Iš kur Lietuvoje portretas
Milijardieriai? Jiems turi būti dideli mokesciai. Nes uždirbo kitiems mokėdami minimumus

...

... portretas
" teisėsauga turi įvertinti galimus nusikaltimus ir žalą valstybei, jai kartu su privačia verslo grupe „VP Market“ (dabar „Vilniaus prekyba“) kuriant nacionalinį investuotoją „Leo LT“ ir vėliau jį panaikinant" - tas tai taip, bet KAIP su atsilyginimu už alų ir skalbimo miltelius balsuojant dėl 'stojimo' į ES?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių