Vilniaus policija gėjų eitynių apsaugai išleido per 180 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Vilniaus policija šeštadienį Gedimino prospektu vykusių seksualinių mažumų eitynių apsaugai išleido per 180 tūkst. litų.

"Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tiesioginės išlaidos, susijusios su praėjusį šeštadienį vykusiomis eitynėmis "Už lygybę", siekia 182 500 Lt", - teigiama pirmadienį komisariato išplatintame pranešime.

Šeštadienį eitynių vietoje budėjo itin gausios pareigūnų pajėgos, virš teritorijos skraidė sraigtasparnis.

Policininkai renginio metu sulaikė 28 asmenis, vykdo du ikiteisminius tyrimus, vieną iš jų - dėl policininko sužeidimo. Piniginę baudą dėl viešosios tvarkos pažeidimo - už tai, kad nusimovė kelnes viešoje vietoje - jau gavo Olandijos pilietis.

26 asmenims gresia administracinė atsakomybė už nedidelį chuliganizmą ir pareigūno teisėtų reikalavimo nevykdymą ir pasipriešinimą policijai.

Tarp sulaikytų asmenų buvo ir Seimo narys Petras Gražulis bei Kovotojų už Lietuvą sąjungos pirmininkas, buvęs parlamentaras ir buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas.

Eitynėse dalyvavo apie 500 žmonių, o stebėtojų, tarp jų eitynių priešininkų, buvo daugiau - apie 700. Teismo sprendimu įpareigota Vilniaus savivaldybė buvo leidusi organizatoriams eitynes rengti centrine sostinės gatve - Gedimino prospektu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Po velnių

Po velnių portretas
Kas atsiklausė,ar normalus žmogus nori tų nelaimėlių eitynių?Gal tie Didieji svečiai dalį išlaidų padengs?Gal susipras,kad čia ne ta šalis,kur jie būtų laukiami.Suprantame,kad žmonės dalinai nelaimingi,juos nuskriaudė gamta.Bet kam tą reklamuotis ir įsukti normalius į tą verpetą?

melas

melas portretas
tiek gal vien malūnsparnio pasiskraidymas kainavo, o policininkų algom už darbą šventinę dieną dar apie 100000, o dar pridergto prospekto ir Lūkiškių aikštės tvarkymas, o dar aptvarų nuoma ir statymas, benzinas, didelio neužaugusio viršininko su didele kepure pasivažinėjimas segweyjumi eitynių metu ir t. t.

LTSR

LTSR portretas
JEIGU ŽMOGUI ĮKANDA VAMPYRAS TAI ŽMOGUS TAMPA VAMPYRU.JAUSMAS TOKS KAD DAUGUMAI LIETUVIŲ ĮKANDO AVINAS....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių