Iš Vilniaus į Kauną - greičiau nei per valandą

Tarp Vilniaus ir Kauno pradeda kursuoti modernus dviaukštis elektrinis traukinys, miestus skiriantį atstumą įveiksiantis mažiau nei per valandą.

Elektrinis traukinys pagamintas Čekijos įmonėje. Trijų vagonų dviejų aukštų traukinys gali pasiekti maksimalų 160 kilometrų per valandą greitį. Tris kartus per dieną traukinys važiuos į Kauną ir grįš atgal, sustodamas tik Kaišiadoryse. Visa kelionė truks maždaug 59 minutes, praneša nacionalinis transliuotojas.

Traukinyje įrengtos 304 sėdimos vietos, 23 iš jų – pirmos klasės, 281 – antros klasės. Piko metu vietos pakaks dar 328 stovintiems keleiviams.

Traukinyje daug komforto įrangos – oro kondicionieriai, keleivių informavimo sistema, galimybė prisijungi nešiojamąjį kompiuterį. Vagonų durys užsidaro ir atsidaro taip, kad saugotų nuo skersvėjų, o žiemą taupytų šilumą.

Tiesa, už kelionę moderniu traukiniu teks mokėti brangiau. Bilietas iš Vilniaus į Kauną važiuojant pirmąja klase kainuos 17,90 litų, antrąja – 16,30 litų. Kelionė iš Vilniaus į Kauną paprastu traukiniu kainuoja 13,30 litų.


Šiame straipsnyje: traukinyskaunasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių