Vievio gyventojai priešinasi Elektrėnų užmojams dėl krematoriumo

  • Teksto dydis:

Vievio seniūnijos gyventojai ir nekilnojamojo turto ten turintys savininkai įnirtingai priešinasi planui kaimynystėje statyti krematoriumą, tačiau Elektrėnų savivaldybės vadovai pabrėžia, kad žmonių veiksmai tik kuriam laikui atitolins šias statybas, rašo „Lietuvos žinios“.

Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis tvirtina, kad krematoriumą siekiančiai statyti įmonei „Ligamis“ jau yra išnuomotas žemės sklypas netoli greitkelio Vilnius-Kaunas, greta Vievio ir Bliūduko ežerų.

„Tikėjomės greitos statybų pradžios, tačiau sulaukėme žmonių pasipriešinimo. Jie nenori, kad kaimynystėje, šalia įsigytų žemės plotų, veiktų krematoriumas", - sakė meras. Krematoriumo statybų pražią, pasak Elektrėnų vadovo, taip pat nukėlė bylinėjimaisi su besiribojančių sklypų savininkais dėl savivaldybės sprendimo teritorijos paskirtį pakeisti iš bendrosios į komercinę.

Vietos bendruomenių atstovai jau surinko bent 1,3 tūkst. krematoriumui besipriešinančių gyventojų parašų, kurie tikina, kad krematoriumas ne tik kels nemalonius jausmus aplinkiniams, bet ir padidins eismo srautus, sumažins nekilnojamojo turto kainą.

Šiuo metu Lietuvoje mirusiųjų palaikai kremuojami vieninteliame Kėdainių krematoriume. Galimybės statyti krematoriumą pastaruoju metu svarstomos ir Vilniuje.


Šiame straipsnyje: VievisKrematoriumasElektrėnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių