Viešbučio Seimo nariai lauks iki rudens

Gedimino prospekte esantis parlamentarų viešbutis – perpildytas. Tad vienam Seimo nariui iš Ukmergės vietos jame gali tekti laukti net iki rudens. Nebent iš buto oficialiai išsikraustys dingusi parlamentarė Neringa Venckienė.

Seimo nariui priklauso viešbutis Vilniuje, tačiau jis vietos jame negauna. Su tokia problema susidūrė Ukmergėje išrinktas Seimo narys Kazys Grybauskas. Socialdemokratas viešbučio laukia nuo kovo mėnesio.

Seimo kancleris Jonas Milerius, žinoma, Seimo narį užjaučia. Jis tvirtina, kad laisva vieta Seimo viešbutyje gali atsirasti jau rudenį. "Yra mažiausiai du gyventojai, kurie iki rudens butus atlaisvins, ir rudenį neturėtų vietų trūkti. Viena parlamentarė – N.Venckienė. Ji gyvena trijų kambarių bute", – sakė J.Milerius.

Kuris dar Seimo narys galėtų apleisti viešbutį, J.Milerius atskleisti atsisakė.

"Jei N.Venckienė lankytų Seimo posėdžius, mes jokių pretenzijų neturėtume. Tačiau štai K.Grybauskas tvarkingai lanko Seimo posėdžius, važinėja iš Ukmergės, tačiau jam vietos kol kas nėra. Mes su juo kalbėjome, jis sutiko geranoriškai tos vietos palaukti", – kalbėjo Seimo kancleris.

Beje, praėjusios kadencijos Seime svarstyta idėja viešbutį Gedimino prospekte parduoti ir parlamentarams leisti nuomotis butą, padengiant nustatytą sumą. Tačiau tokie pertvarkos planai, kaip teigia Seimo kanceliarija, nugulė į stalčius.

"Gal ir gera buvo idėja. Bet paaiškėjo, kad Seimo nariams mokant nuompinigius nuoma kainuotų brangiau. Daug daugiau. Taigi prie tos idėjos dabartinis Seimas neketina grįžti", – paaiškino J.Milerius.

Kaip kitaip išspręsti vietos trūkumą Seimo viešbutyje – niekas nežino. Mat parlamentarų, neturinčių gyvenamosios vietos Vilniuje, kaip nurodo Seimo kanceliarija, vis daugėja. Seimo nariai greičiausiai nesikeltų ir į vieno kambario butus, esančius Seimo viešbutyje. Pasak kanclerio, tuose mažuose butuose gyvena keturi penki Seimo kanceliarijos darbuotojai. Seimo viešbutyje yra 70 butų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių