Viešą VSD ataskaitą Seimo komiteto vadovas žada kitą savaitę

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas sako, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) viešinimui parengtą ataskaitą planuojama pristatyti kitą savaitę.

„Norėjome, kad pristatant dalyvautų ir pats įstaigos vadovas (Gediminas Grina), todėl datą derinome su jo išvykomis į užsienį, ir planuojama pristatyti kitą savaitę“, - BNS pirmadienį sakė A.Anušauskas.

Anksčiau komentuodamas VSD pristatytą medžiagą viešinimui, kurią komitetas dar nurodė papildyti, NSGK vadovas sakė, jog joje bus pateikti ir skaičiai apie vykdomų operatyvinių priemonių mastą.

A.Anušauskas BNS tuomet sakė, jog iš pateiktų duomenų matyti, kad operatyvinių priemonių taikymo atvejų skaičiai keliskart mažesni nei buvo anksčiau paskelbta Europos Komisijos. Tuomet skelbta, kad teisėsauga į operatorius dėl duomenų pateikimo per 2008 metus kreipėsi per 85 tūkst. kartų. Tokie paskelbti skaičiai šalyje sukėlė kai kurių politikų pasipiktinimą dėl esą valstybėje vykstančio masinio sekimo.

„Ataskaitoje bus paviešinti ir tie skaičiai, dėl kurių čia buvo sukeltas skandalas, kaip mes ir spėjome, pateikus duomenis matyti, kad Europos Komisijos pateikti skaičiai išties buvo 4-5 kartus padidinti“, - BNS sakė A.Anušauskas.

Seimo NSGK balandį apsvarstęs Valstybės saugumo departamento praėjusių metų veiklos ataskaitą, dalį jos įpareigojo paskelbti viešai. Komiteto vadovas A.Anušauskas tvirtina, jog dalies ataskaitos išslaptinimas sustiprins visuomenės pasitikėjimą VSD, kurio veikla esą dažnai iš anksto vertinama neigiamai.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasVSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

gele

gele portretas
Abejoju, kad ataskaitos paviesinimas kaz ka pakeis. Visuomene nebepasitiki valstybes institucijomis, tai faktas, kuri butu sunku gincioti. Reikia keisti visa struktura is esmes, bet svarbiausia - keisti valdzia. Per Seimo rinkimus balsuosiu uz tvarkiecius. Daugiau nera uz ka balsuoja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių