Vieningo Lietuvos himno pirmasis balsas bus A. Mamontovas

  • Teksto dydis:

Liepos 6-ąją, ketvirtadienį, ant Dubingių piliakalnio vykstančio įspūdingo renginio metu, bus duotas oficialus startas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventei.

Lygiai 21 val., pirmąjį toną uždavus dainininkui Andriui Mamontovui, „Tautiška giesmė“ Lietuvoje bus vieningai sugiedota iš viso net nuo 100 mūsų valstybei svarbių piliakalnių.

Ant Dubingių piliakalnio Molėtų rajone nuo 20 valandos vyksiančiame centriniame renginyje bus galima išgirsti Nedos Malūnavičiūtės, Olego Ditkovskio, Kosto Smorigino, Petro Vyšniausko, Sauliaus Petreikio, Rūtos Ščiogolevaitės ir daugybės kitų žymių atlikėjų moderniai atliekamas patriotines dainas.

Laukiant vieningo „Tautiškos giesmės“ giedojimo žiūrovai vaizdo sąšaukose galės išvysti, kaip šventinei akimirkai ruošiamasi ant kitų Lietuvos piliakalnių. Lygiai 21 val. dainininkas A. Mamontovas duos pirmąjį toną vieningai Lietuvos himno giesmei. Renginį ves žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas.

„Džiaugiuosi, kad man jau antrus metus iš eilės tenka garbė vesti centrinį „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ renginį. Mano galva, tai viena tų pilietinių iniciatyvų, kurios parodo, kad mes, lietuviai, mokame ir galime būti vieningi, džiaugtis ir didžiuotis savo valstybe, bei iš tiesų originaliai švęsti jai svarbias progas. Svarbu ir tai, kad būtent pilietinė, mūsų pačių puoselėta ir užauginta iniciatyva duos startą valstybės atkūrimo šimtmečiui“, - teigė A. Tapinas.

Nuo 20 val. renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Visų renginio svečių organizatoriai prašo atvykti į renginį anksčiau, kad nesusidarytų spūstys.

Dubingių piliakalnis centrinio renginio vieta pasirinktas ne tik dėl savo dydžio, tačiau ir dėl reikšmės Lietuvos istorijoje. Šioje vietovėje XVI a. gyveno Lietuvos valstybingumą ne kartą gynusi Radvilų giminė. Prieš keletą metų būtent Dubingių piliavietėje buvo atrasti ir vienų iškiliausių šios giminės atstovų palaikai.

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ gimė prieš devynerius metus, kai „Tūkstantmečio odisėjos“ metu buriuotojai jachta „Ambersail“ apsuko Žemės rutulį ir, aplankę pasaulio lietuvių bendruomenes, pakvietė visus tautiečius švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį visiems vieningai vienu metu giedant Lietuvos himną. Ši unikali iniciatyva, palaikoma pilietiškų žmonių, organizacijų ir aktyvių bendruomenių jau tapo mūsų laikų tradicija ir neatsiejama Lietuvos identiteto dalimi.

Kadangi 2017 metai paskelbti ir Lietuvos piliakalnių metais, „Tautiška giesmė“ šiemet bus giedama nuo 100 mūsų valstybei svarbių piliakalnių taip kartu simboliškai pažymint ir Valstybės atkūrimo šimtmečio pradžią. Visus 100 piliakalnių, nuo kurių šiais metais bus giedama „Tautiška giesmė“ galima rasti sužymėtus specialiame žemėlapyje, esančiame iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ tinklapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piliete

Piliete portretas
Siūlau boikotuoti himno giedojimą, taip išreiškiant nepasitenkinimą valdžia. Jei nesugebam susiorganizuot ir išeit į gatves....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių