„Viena Lietuva“ kviečiama į valdančiąją koaliciją

Naujasis Seimo "Vienos Lietuvos" frakcijos seniūnas Aleksandras Sacharukas tvirtina, kad ši frakcija kviečiama prisijungti prie valdančiosios koalicijos.

Trečiadienį vakare A.Sacharukas Vyriausybės rūmuose susitiko su keturių centro dešinės partijų koalicijos vadovais. "Jie frakcijai "Viena Lietuva" pasiūlė dalyvauti koalicijoje", - sakė jis žurnalistams po valandą trukusio susitikimo.

Pasak A.Sacharuko, valdančiųjų derybos su "vienalietuviais" bus pratęstos po to, kai šį šeštadienį Vilniuje įvyks šios frakcijos jungiamasis suvažiavimas su ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga (KKSS). "Tada priimsim galutinius sprendimus. Galėsime susėsti ir kalbėtis apie mūsų programines nuostatas, apie bendro darbo sąlygas", - teigė Seimo narys.

A.Sacharukas patikino, kad apie postus, kuriuos galėtų užimti "Vienos Lietuvos" atstovai Vyriausybėje, trečiadienio susitikime nebuvo kalbėta. "Tikrai apie postus nekalbėjome, tik po suvažiavimo ir po programinių nuostatų aptarimo derybose galbūt galėsime tai daryti", - sakė politikas.

"Mes suvažiavime paskelbsime, kad esame centro dešinės politinė jėga. Koalicija irgi yra centro dešinės, tad, manau, rasime bendrą kalbą", - pridūrė jis.

Valdančiosios koalicijos lyderiai po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi patvirtino, kad "Viena Lietuva" raginama prisijungti prie valdžios. "Bet sutarta, kad jie pirmiausia turi susijungti su G.Vagnoriaus partija, tada galėsime iki Seimo pavasario sesijos, kuri prasidės kovą, tartis dėl bendro darbo", - sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Jis patvirtino, kad trečiadienio vakarą nebuvo kalbėta apie postus, kuriuos galėtų užimti "vienalietuviai".

Koalicija dabar jungia tik 71 Seimo narį iš 141. "Viena Lietuva" turi 11 narių. Jos prisijungimas užtikrintų pakankamai didelę daugumą dabartinei koalicijai.

A.Sacharukas tik antradienį tapo naujuoju šios frakcijos seniūnu vietoje Laimonto Diniaus, kuris kovo mėnesį greičiausiai bus siūlomas į Seimo vicepirmininkus. 

Trečiadienio vakarą koalicijos susitikime dalyvavo ir valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas. Šios partijos frakcija Seime tą pačią dieną pareiškė inicijuosianti apkaltą A.Sacharukui už galimą Seimo nario priesaikos sulaužymą.

Paklaustas, kaip galima kviesti į koaliciją frakciją, kurios seniūnui inicijuojama apkalta, A.Valinskas paaiškino, kad parlamente turi būti patikrinti kaltinimai A.Sacharukui, jog jis net kelis kartus naudojosi kito Seimo nario Lino Karaliaus balsavimo kortele.


Šiame straipsnyje: viena lietuvaVagnoriuskoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių