Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė Lietuvoje ilgėja jau dešimtmetį

Pastarąjį dešimtmetį ilgėja Lietuvos gyventojų vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė. Vyrų ji pailgėjo maždaug ketveriais metais ir dabar siekia apie 69-erius metus. Moterų – maždaug dvejais metais ir yra 10,5 metų ilgesnė nei vyrų.

Pasak Aušros Želvienės iš Higienos instituto, sulaukusiems vyresnio amžiaus, pavyzdžiui, 65-erių metų, vyrams statistinė vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė pailgėja beveik iki 80-ies, o moterims – iki 85-erių metų.

„Skaičiuojamas vidutinės tikėtinos gyvenimo trukmės, sulaukus 65-erių, rodiklis. Jis įdomus tuo, kad tada atmetamos ankstyvos mirtys, kaip kad transporto traumos ir pan., kurios nėra labai natūralios. Tada jau žiūrima, kiek žmogui tikėtinai liko gyventi, išgyvenus 65-erius metus. Vyrams Lietuvoje šis rodiklis yra 14,3 metų, moterims – 19,5 metų“, – sako Higienos instituto Sveikatos informacijos centro Analizės skyriaus vadovė A. Želvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranašas

Pranašas portretas
Marinant tautą gyvenimo neprailgyna.Bet ką darys Lietuva ir jos loviniai kaip visiškai neliks srnų ,protingų žmonių,kas bus su tais nusprogusiom galvom nuo kompiuterių,sulysusiais kūnais.Žmogus tuojau atrodys taip kaip vaizduotėje buvo išgalvotas ateitvis.Didelėm galvom,akim primerktom,kūnas sulyses ir ištyses,siaurų pečių,ilgų pirštų.Faktiškai figūros neisikirs ,ar tai motetiška ,ar tai vyriška.Tai štai koks ir kokios figūros bus lietuvis ateityje.

Sofija

Sofija portretas
Kiek žinau Lietuvoje jaip tik patrumpėjo vid.amžius dėl stresų, nepritekliaus ir sunkaus gyvenimo ....

Taigi

Taigi portretas
praėjusią savaitė taip paskelbė JAV. Kodėl lietuviai prisiima sau nuopelnus? O be to įdomu kiek natūraliai žmogus gyventų, jei ne medicina : pjausto, lopo, vaistus skiria, chemoterapijas, spinduliavimą. Tai čia kaip kam ne gyvenimas, o kančia prailginta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių