Vidaus reikalų ministras R.Palaitis atsistatydinti neketina

Vidaus reikalų ministras neketina atsistatydinti, o liberalcentristai tikisi ir toliau dirbti dabartinėje valdančiojoje koalicijoje.

Antradienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) deleguotas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atsakė į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes nagrinėjančios Seimo Antikorupcijos komisijos klausimus.

„Posėdis uždaras, nenorėčiau viešinti komentuoti, kas jo metu buvo kalbėta. Kažkokių ypatingų naujų klausimų neišgirdau, gal tik pateikiau detalesnius atsakymus“, - teigė R.Palaitis žurnalistams.

Kai kurie Antikorupcijos komisijos nariai po pokalbio su ministru neoficialiai užsiminė, kad jo pateikti atsakymai į kai kuriuos klausimus dėl FNTT vadovų atleidimo aplinkybių nesutapo su kitų komisijoje apklausų pareigūnų atsakymais.

„Ką aš galiu į tai pasakyti? Nieko. Negirdėjau, ką komisijai sakė kiti, o aš atsakiau kiek įmanoma atviriau ir išsamiau“, - sakė R.Palaitis.

Paklaustas, ar neketina atsistatydinti, vidaus reikalų ministras atsakė neigiamai. „Dar ne. Kodėl turėčiau? Jaučiuosi teisus, nepadaręs klaidų dėl FNTT vadovų atleidimo. Jeigu vis dėlto padariau kokią nors klaidą, man ji turi parodyta, aš ją tada pripažinsiu. Premjero Andriaus Kubiliaus raginimas grąžinti FNTT pareigūnus į darbą nėra klaidos parodymas, tai tik politinis pareiškimas. O politinius pareiškimus turi svarstyti abiejų partijų vadai“, - kalbėjo Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

Jis į žurnalistų klausimus atsakė ne tik po Antikorupcijos komisijos posėdžio, bet ir po trumpo apsilankymo LiCS vadovo, Seimo vicepirmininko Algio Čapliko darbo kabinete.

A.Čaplikas antradienį ryte su premjeru, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderiu Andriumi Kubiliumi aptarė abiejų partijų nesutarimus dėl FNTT vadovų atleidimo.

Liberalcentristų pirmininkas pabrėžė, kad partija tebedirba valdančiojoje koalicijoje, „nes yra galiojanti koalicijos sutartis“. Paklaustas, ar svarstys klausimą dėl pasitraukimo iš valdančiųjų, LiCS lyderis atsakė: „Niekada nežadėjome trauktis“.

A.Čaplikas pareiškė tikįs, kad nesutarimus dėl FNTT pavyks išspręsti. „Turime greičiau baigti šį skandalą. Kuo greičiau išspręsime tuos klausimus, tuo geriau bus valstybei. Tikiu, kad mes rasime bendrą poziciją“, - teigė jis.

LiCS vadovas taip pat vylėsi, kad kompetetingos institucijos, įskaitant ir Seimo Antikorupcijos komisiją, objektyviai išnagrinės visas FNTT vadovų atleidimo iš pareigų aplinkybes.

Tačiau A.Čaplikas nekomentavo antradienio ryto susitikimo su premjeru rezultatų. „Nekomentuosiu pokalbio“, - atsakė jis, žurnalistų be kita ko paklaustas, ar su A.Kubiliumi buvo aptartas galimas ministro R.Palaičio atsistatydinimo klausimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
FNTT akcentuoja teisėtvarkos pažeidimus bei funkcinius sutrikimus finansų sistemoje. Akis bado finansinės maklerystės, kapitalo išvežimas, "Aukso puodas", "Bėdų turgus", piniginiai žaidimai ir premijos. Iš ko gyvena darbo biržos? Kodėl nėra proporcijų tarp pramonės šakų ir žemės ūkio, o kelios nedarbingos būtybės susižėrusios visų žmonių pinigus. Pinigai atimami su kitų žmonių asmens dokumentais ir kt. Bankuose neturi būti pašalinių žmonių, apkalbų, informacijos išplatinimo.

Vilius

Vilius portretas
Jeigu būtų sąžiningas žmogus iš karto atsistadyntu, kaip padarė Grigaravičius.

Vaidas

Vaidas portretas
Tai tik laiko klausimas.Jis jau politinis lavonas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių