Vidaus reikalų ministras prašo patarimo dėl E. Raistenskio

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas Valstybės tarnybos departamento (VTD) paprašė išaiškinimo, ar gali savo patarėją Erviną Raistenskį skirti ministerijos kancleriu.

E.Raistenskis yra laimėjęs konkursą į ministerijos kanclerio pareigas, tačiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra konstatavusi, kad jis supainiojo interesus dalyvaudamas ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita tuometine darboviete - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad asmenys, pripažinti pažeidusiais šio įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Ministro patarėjas viešųjų ryšių klausimais Valdas Kaminskas pirmadienį BNS sakė, kad D.A.Barakauskas į VTD kreipėsi ekspertinės nuomonės. Patarėjas taip pat pažymėjo, kad šiuo atveju ministras "neturi nei simpatijų, nei antisimpatijų" ir esą tik nori pasielgti pagal įstatymą.

VTEK prieš tris savaites konstatavo, kad E.Raistenskis nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytos prievolės vengti interesų konflikto, kai dalyvavo ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

"Komisijai taip pat kelia abejonių E.Raistenskio įsidarbinimas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) per tokį trumpą laiką, t.y., praėjus aštuonioms dienoms nuo pareigybės įsteigimo", - teigta VTEK pranešime.

Atsižvelgusi į E.Raistenskio paaiškinimą, kad iki tarnybinės etikos sargų sprendimo priėmimo dienos jis pats atsistatydino iš FNTT vyriausiojo specialisto pareigų, komisija nepasisakė dėl šių bei vidaus reikalų ministro patarėjo pareigų nesuderinamumo. E.Raistenskis FNTT dirbo pagal darbo sutartį antraeilėse vyriausiojo specialisto pareigose.

Laikinai ministerijos kanclerio pareigas D.A.Barakauskas šiuo metu yra pavedęs eiti ministerijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorei Ilonai Pileckienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių