Viceministras: Lietuva pasisako prieš Ukrainos izoliaciją

Į Europos Sąjungos (ES) susitikimą atvykęs užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius pirmadienį paragino padėti Ukrainai likti europietiškame kelyje, užuot pasirinkus lengviausią izoliacijos kelią.

Per Šiaurės ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų darbinį susitikimą prieš ES Užsienio reikalų tarybos posėdį viceministras sakė, kad siekdami išsaugoti Ukrainą europietiškame reformų kelyje, ES turėtų bendravimo ir dialogo kanalus išlaikyti atvirus.„Izoliuoti Ukrainą būtų lengviausias sprendimas. Sunkiau – pasiūlyti išeitį“, - pranešime spaudai cituojamas E.Ignatavičius.

ES užsienio reikalų ministrai svarsto santykius su Ukraina artėjant Europos futbolo čempionatui ir parlamento rinkimams šioje šalyje.Vakarų Europa svarsto Ukrainos boikotą dėl netinkamo valdžios elgesio su opozicijos atstovais, visų pirma buvusia premjere Julija Tymošenko.

E.Ignatavičiaus teigimu, nepaisant to, kad padėtis Ukrainoje kelia rimtą susirūpinimą, pernai parengta ir šiemet kovo 30 dieną parafuota ES ir Ukrainos asociacijos sutartis yra svarbiausia paskata Ukrainai vykdyti reformas.„Todėl nederėtų atidėti jos pasirašymo neapibrėžtam laikotarpiui“, - sakoma pranešime spaudai.

Pasak E.Ignatavičiaus, jau įrodyta, kad tokios sutartys skatina reformas, todėl tai ne dovana ukrainiečiams, tai reformų planas ir jas skatinanti jėga.Viceministras taip pat pabrėžė, kad pagarbos žmogaus teisėms turi būti reikalaujama ne tik iš Ukrainos, bet ir iš kitų ES partnerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės visur panašūs

Žmonės visur panašūs portretas
Ištobulėjusios transporto priemonės leidžia aplankyti visas pasaulio šalis. Užsienio ryšiai yra kultūringi, neturintys piktų ketinimų ir savanaudiškų interesų. Žmonės visur yra tokie patys, gerbiantys save ir kitų žmonių tautinius savitumus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių