V.Greičiaus klausimas - vėl Seime

Prezidento patarėjas Lauras Bielinis paneigė žiniasklaidos tvirtinimus, kad Valdas Adamkus vetuos biudžeto įstatymus, jei nebus pritarta dekretui dėl Vytauto Greičiaus.

Seimui ketvirtąkart nepritarus Vytauto Greičiaus atleidimui iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų, šis klausimas bus svarstomas pirmadienį po pietų, praneša Lietuvos radijas.

Tuo metu Prezidento patarėjas L.Bielinis parlamente paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius tvirtinimus, kad pritarimo savo dekretui nesulaukęs Valdas Adamkus vetuos biudžeto įstatymus.

„Jei dabar kalbėsime apie tas paskalas, tai kalbėsime labai ilgai ir nieko nepasieksime“, – aiškino L.Bielinis.

Anot jo, klausimas dėl V.Greičiaus ketvirtadienio darbotvarkėje atsirado greta biudžeto tvirtinimo, nes taip nutarė Seimo seniūnų sueiga.

Oponentai Prezidento siūlymą atleisti iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų Vytautą Greičių kritikuoja teigdami, kad šalies vadovas su Seimu dėl jo ir naujos kandidatūros nesitarė.

Praėjusios kadencijos Seimui Prezidentas tris kartus teikė atleisti V.Greičių, kurio įgaliojimai baigėsi liepos 8 dieną, iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų.
Tačiau parlamentas dekretą šią vasarą dukart atmetė. Kai kurioms frakcijoms tuomet netiko kartu teikiama Jono Prapiesčio kandidatūra bei tai, jog Aukščiausiojo Teismo pirmininko skyrimas buvo įvardijamas kaip formali procedūra.

Trečiąkart teikimas atleisti V.Greičių buvo išbrauktas iš darbotvarkės spalio pabaigoje.
V.Greičius Aukščiausiajam Teismui vadovauja nuo 1999 m.


Šiame straipsnyje: GreičiusbiudžetasAdamkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių