V.Gailius nori grįžti į FNTT ir likti tarnybiniame bute

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas antradienį išnagrinėjo iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleisto Vitalijaus Gailiaus skundą, kuriuo jis prašo teismo sustabdyti konkursą į įstaigos vadovo pareigas pakeičiant jam nepalankų pirmos instancijos teismo sprendimą netaikyti reikalavimo užtikrinimo priemonių.

LVAT penkių kolegijos teisėjų sprendimas bus paskelbtas trečiadienį. Jis bus galutinis ir neskundžiamas.

Konkursas į FNTT vadovo postą jau yra įvykęs, jį laimėjo ir dabar FNTT vadovauja Kęstutis Jucevičius. Žurnalistų paklaustas, kaip tokią situaciją išspręsti, V.Gailius atsakė, kad tą turi padaryti teismas.

V.Gailius patvirtino esąs pasirengęs grįžti į buvusias pareigas ir dirbti. Šiuo metu jis dirba Klaipėdos bendrovėje Vakarų laivų gamykla.

„Prašau gerbiamo teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones“, - teismui sakė V.Gailius.

Jis taip pat nenorėtų kraustytis iš tarnybinio buto Vilniuje. Iš Panevėžio į Vilnių atvykusiam V.Gailiui buvo skirtas tarnybinis butas.

„Laikausi sutarties sąlygų, nuomą moku (...), apskundžiau sprendimą atleisti iš tarnybos, jokios gyvenamosios patalpos Vilniaus mieste neturiu“, - teisme kalbėjo V.Gailius.

Į posėdį buvęs FNTT vadovas atvyko su advokatu Raimundu Jurka. Buvusiam FNTT vadovui atstovaujantis advokatas tvirtino, kad V.Gailius dėl konkurso stabdymo į Vilniaus apygardos administracinį teismą kreipėsi kovo 13-ąją, o sprendimas priimtas tik kovo 16-ąją, kai jau buvo įvykęs konkursas į FNTT direktoriaus pareigas. Advokato manymu, žemesnės instancijos teismas per vėlai išsprendė dėl reikalavimo užtikrinimo priemonių.

„Šis klausimas turėjo būti išspręstas ne vėliau kaip kitą dieną po pareiškimo gavimo“, - mano R.Jurka.

Vidaus reikalų ministerijai (VRM) atstovavo ministerijos Teisės departamento skyriaus vedėja Irina Urbonė. VRM prašo V.Gailiaus skundą atmesti kaip nepagrįstą.

Atsakovu šioje byloje patraukti Vidaus reikalų ministerija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybės saugumo departamentas, Lietuvos valstybė. Trečiuoju asmeniu patraukta Krašto apsaugos ministerija. Išskyrus VRM kitos institucijos savo atstovų į teismą neatsiuntė.

VRM atstovė I.Urbonė teismui sakė, kad reikalavimas dėl konkurso stabdymo yra beprasmis, nes konkursas yra įvykęs, o V.Gailiaus iškraustymas iš buto nesusijęs su atleidimu.

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimą atleisti jį iš pareigų apskundęs V.Gailius Vilniaus apygardos administracinio teismo paprašė skubiai įpareigoti sustabdyti ministerijos paskelbtą konkursą FNTT direktoriaus pareigoms eiti ir įpareigoti FNTT iki sprendimo priėmimo dienos nenutraukti tarnybinės gyvenamosios patalpos nuomos sutarties.

R.Palaitis V.Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Valdančiajai Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams ir premjerui Andriui Kubiliui pareiškus, kad šis žingsnis nemotyvuotas ir buvę pareigūnai turi būti grąžinti į pareigas, kilo valdančiosios koalicijos krizė. R.Palaitis kovo viduryje pasitraukė iš ministro pareigų. Prezidentė D.Grybauskaitė teigė, kad vidaus reikalų ministras elgėsi pagal įstatymus.

Netrukus po pareigūnų atleidimo VRM paskelbė konkursą į FNTT vadovo pareigas. Konkursas įvyko nepaisant Vyriausybės rekomendacijos jį stabdyti. Konkursą laimėjo ir FNTT dabar vadovauja K.Jucevičius.


Šiame straipsnyje: Vitalijus GailiusFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Oi kaip sunku palikti silta vieta,oi kaip sunku.....

linkėjimas premjerui

linkėjimas premjerui portretas
paskirti V. Gailių VRM ministru, kad ir laikinuoju... O rudenį šiems abiems vyrukams ir FNTT linkiu bolotiruotis vienmandatėse į Seimą. Lamėjimas 100 procentinis. Daug ką gero nuveikti galite. Tą ir darykite, jūs to verti. Pagarbiai.

karys

karys portretas
pritariu antrajam komentarui.Gailius - 6aunuolis.Laimės visur.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių