Veterinarijos tarnyba dėl trichineliozės protrūkio kreipsis į teisėsaugą

  • Teksto dydis:

Dėl trichineliozės protrūkio Kėdainių rajone, kai šia liga nuo šernienos užsikrėtė keturi asmenys, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) planuoja kreiptis į teisėsaugą.

Kaip pirmadienį pranešė tarnyba, įtariama, kad gamindamas dešras ūkininkas galėjo veterinarijos gydytojo patikrintą mėsą sumaišyti su nepatikrinta kiauliena ar šerniena.

Tokie įtarimai kilo nustačius, kad šernieną tikrinęs privatus veterinarijos gydytojas savo darbą atliko tinkamai. Specialisto tirtoje šernienoje trichineliozė nenustatyta, tačiau iš ūkininko R.Čeponio konfiskuotuose dešros mėginiuose – trichinų lervų rasta.

Pasivaišinę minėta šernienos dešra, Kėdainių rajone trichinelioze jau susirgo keturi asmenys. Dar 16 žmonių rekomenduota pasitikrinti sveikatą, todėl susirgusiųjų skaičius gali išaugti.

Siekiant išsiaiškinti, kaip trichinelioze užkrėsta mėsa pateko į dešrą, tyrimą atliekantys Kėdainių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai medžiagą dėl šio trichineliozės protrūkio ketina perduoti teisėsaugos institucijoms.

Trichineliozė – ūmi žmonių ir gyvūnų parazitinė liga, kurią sukelia Trichinella genties apvaliosios kirmėlės. Žmogus užsikrečia valgydamas kiaulieną, šernieną arba kitokią žvėrieną, kurioje yra gyvybingų trichinelių lervų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių