Vėsius ir drėgnus orus teks tverti iki kiek gražesnio savaitgalio

Orai nebus itin džiuginantys: merks lietus, pūs žvarbokas vėjas. Gražesnių orų sulauksime tik savaitgalį, žada sinoptikė Judita Liukaitytė.

Antradienį orus lems Atlanto ciklonas ir per šalį slenkantis atmosferos frontas, kuris ir toliau dengs mūsų dangų storoku debesų sluoksniu. Daugelyje rajonų numatomi lietūs, kai kur – smarkūs ir su perkūnija. Vėjas kryptį keis iš pietų į vakarų, bus vidutinio stiprumo. Bus gana vėsu: vakariniuose rajonuose oras įšils iki 18–20 laipsnių, kitur termometro stulpelis vargiai perkops 20 laipsnių ribą.

Trečiadienį ir ketvirtadienį taip pat numatomi lietingi orai. Per šalį vienas paskui kitą keliaus lietaus debesys. Jie į daugelį rajonų atneš trumpą lietų, vietomis – gana smarkų, kai kur ir su perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių-vakarų vėjas. Vis dėlto visą trečiadienio parą ir ketvirtadienio naktį jis bus žvarbus ir gūsingas. Kai kur gūsiai (didesnė tikimybė, kad vakariniuose rajonuose) gali siekti 15–18 m/s. Naktimis oras vės iki 10–16 laipsnių. Dienomis numatoma apie 17–22 laipsnius šilumos.

Vėliau orai turėtų po truputėlį gerėti. Penktadienį lietaus galimybė bus kur kas mažesnė, jis numatomas tik kai kur, daugiausia vakariniuose rajonuose. Naktį vietomis pradės formuotis rūkai. Ji bus vėsesnė – apie 9–14 laipsnių šilumos. Penktadienio diena keliais laipsniais šiltesnė nei praėjusios bus apie 20–25 laipsnius.

Šeštadienis žada būti visai gražus ir be lietaus, nes sustiprėjusi aukšto slėgio sritis debesis turėtų nuginti toliau. Lietaus tikimybė šeštadienį bus nedidelė, temperatūra – dar vienu kitu laipsniu aukštesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių